EN facebook

Búcsúznak a PIM kiállításai

KIÁLLÍTÁS

2021-12-03 14:00

Búcsúznak a Petőfi Irodalmi Múzeum időszaki és állandó kiállításai: az intézménynek otthont adó Károlyi-palota januárban kezdődő felújítása előtt 2021. december végéig van lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni a tárlatokat.

 

Decemberben még három alkalommal jelentkezik a 4x Petőfi sorozat. A PIM múzeumpedagógusai december 4-én, 11-én és 17-én, 17 órától tárlatvezetéssel, akár tárlatvezetést és foglalkozást összekötő programmal várják mindazokat, akik még nem látták, vagy még egyszer utoljára megtekintenék a múzeum állandó Petőfi-tárlatát – a palotarekonstrukcióval párhuzamosan ugyanis ez a kiállítás is alapjaiban újul meg.


December 6-án, 18 órától zenehallgatással egybekötött kerekasztal-beszélgetéssel, december 9-én, 18 órától pedig a Pilinszky100 sorozat utolsó élő kiadásával zárul a Pilinszky-emlékév. A zenét középpontba helyező hétfői eseményen Czigány György legendás rádiós műsorvezető, illetve Pintér Tibor zeneesztéta segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők Pilinszky kedvenc zeneműveivel, a december 9-ei, csütörtöki beszélgetésen pedig Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc lesznek Juhász Anna vendégei.

 

December 7-én rendhagyó tárlatvezetéssel búcsúzik a PIM nagysikerű „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában című kiállítása. Az autentikus indián zenével illusztrált utolsó kurátori tárlatvezetésre17 órától várják az érdeklődőket.

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy a kiállításokon és rendezvényeken kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata.

 

 

PIMbolt – ajándékok irodalmi töltettel

 

A karácsonyi időszakban is várja a vásárlókat a Petőfi Irodalmi Múzeum Ajándék és Könyvesboltja, illetve webshopja. A www.pimbolt.hu kínálatában egyebek mellett könyveket, illetve írói portékkal, szignókkal, irodalmi idézetekkel díszített ajándéktárgyakat találnak mindazok, akik irodalmi töltetű meglepetésekkel kívánják megörvendeztetni szeretteiket az ünnepi időszakban.

emlékezet, gyűjtemény, irodalom, látogató, programajánló
2021-11-25 20:00
Az év kiállítása, irodalom, kiállítás, Pulszky Társaság, virtuális
2021-10-13 18:00
emlékezet, kiállítás, látogató, néprajz, természet, virtuális
2021-04-24 17:00