EN facebook

Beporzók Napja a Fekete István Látogatóközpontban

BEPORZÓK NAPJA

2020-03-02 07:00

A Fekete István Látogatóközpont Kaposvár városközponttól északra mintegy 10 km-re, a Deseda-tónál került megépítésre. Közvetlen mellette kerékpárút, szomszédságában pedig strand és játszótér található. A kiállítás épülete egyedi építészeti megoldással készült, a vízparton lévő épület formája hajóhoz hasonló. A tervezett kiállítás rendkívül kedvező természeti környezetben helyezkedik el, a kiállítótérbe érkező látogató hatalmas üvegablakokon át a Deseda-tó panorámájában gyönyörködhet. Tárlatunk, a Deseda-tó természeti környezetét mutatja be, számos attrakcióval és interaktív elemekkel szolgálva az aktív ismeretszerzést és kikapcsolódást. A kiállítás célja a természet élményszerű megismertetése: a növény- és állatvilággal való személyes kapcsolat megteremtésén keresztül történő környezeti oktatás és nevelés.

 

A látogatóközponthoz tartozó tanösvény, a hajókázás, csónakázás és kerékpározás lehetőségei segítenek a helyi védettséget élvező természeti értékek felfedezésében.

 

Korunk nagy problémája a beporzók számának rohamos csökkenése. Március 10-én erre a jelenségre igyekszünk felhívni az általános iskolás diákok figyelmét. Az alkalomhoz illő múzeumpedagógiai foglalkozással, valamint tárlatvezetéssel készülünk. A foglalkozás, a „Bizarr vagy Pazar, óriási apróságok a rovarvilágból” című kiállításból a beporzókra fókuszáló témakört dolgozza fel.