EN facebook

Április 1-jétől ismét vár Aquincum! - Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó nyitja a programok sorát a romkertben

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-04-01 18:00

Légy részese a történelemnek! - Április első hétvégéjén ismét a változatos családi programoké, a színes vásári forgatagé és a hamisítatlan történelmi hangulaté a főszerep az óbudai romkertben az Aquincumi Múzeum jóvóltából. Autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmód bemutatók segítségével bepillantást nyerhető különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól egészen a XIX. századig.


Ha érdekel a történelem vagy tartalmas kikapcsolódásra vágysz, akkor itt a helyed!

 

A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések keretében kicsit beleshettek a kulisszák mögé is. Szakavatott múzeumi kollégák megmutatják, hogy hogyan épül egy időszaki kiállítás vagy hogy hol “laknak” a kiállításra váró műtárgyak.

 

A kézművesség szerelmesei workshopjainkon belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. (Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.)

 

Szakmai programjainkon pedig a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. Ha szereted a történelmi filmeket, vagy érdekel, hogy mi van a filmvásznon innen és túl akkor feltétlen itt a helyed!

 

A sportosabb kikapcsolódásra vágyók végig szurkolhatják a történelmi küzdősport versenyeink (TAP fight-viking viadal, SoftBuhurt) fordulóit.

 

Az apróságokat pedig mesemondással, kézműves foglalkozásokkal, valamint játékokkal várjuk.

 

 

Részletes program és további információ

 

 

A esemény Facebookon.

 

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, bejárat a 1031 Budapest, Záhony utca 4. felől

Jegyek

 

 

Az év múzeuma, díj, gyűjtemény, muzeológia, múzeumtörténet, Pulszky Társaság
2020-09-25 07:00
emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, régészet
2022-07-30 07:00