EN facebook

25+ - a Magyar Szobrász Társaság jubileumi kiállítása a Szolnoki Galériában

KIÁLLÍTÁS

2021-06-05 15:00

25+ címmel nyílt a Magyar Szobrász Társaság huszonöt éves fennállását ünneplő jubileumi, kortárs képzőművészetin kiállítása Szolnokon.

 

A kiállítás szervezésében és rendezésében nagy szerepet vállaló Baráth Fábián szobrászművész, a Szolnoki Művésztelep tagja, a Magyar Szobrász Társaság elnökhelyettese összegezte a 2021.június 2-án szerdán tartott sajtótájékoztatón, hogy több mint 40 kortárs magyar művész 80 alkotását nézhetik majd meg az érdeklődők az impozáns kiállítótérben.

 

 

A kiállítás korhatárosan sem válogat, próbál egy olyan keresztmetszetet mutatni, ami a Magyarországon működő szobrászvilágnak a fő irányait feltérképezi. Az országos jelentőségű tárlat egyik különlegessége, hogy a domborművek és szobrok mellett ezúttal szobrászok által készített grafikákkal is találkozhatnak a látogatók.

 


„Maga a szobrászat egy olyan műfaj, amellyel lépten-nyomon találkozhatunk; a képzőművészeti ág alkotásai kikerülnek közterületekre, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy ennek van egy hihetetlenül gazdag világa, ami a kiállítóterekbe kívánkozik. A szobrásztársaság jelenlegi kiállításán az apró, érzékeny szobroktól a monumentális alkotásokig minden megtalálható. A kiállítás nagyon szép erénye, hogy tág válogatást ad a hazai szobrászművészet köréből. Generációktól függetlenül a műfajnak a legfiatalabb úttörő alkotóitól és országosan elismert nagymestereitől is láthatnak alkotásokat. Mind stílusában, mind anyaghasználatában tág merítéssel találkozhat majd a közönség. A sokrétűség ellenére - ami nagy előnye a kiállításnak - szép párbeszéd alakul ki a különböző művek és a csodálatos tér között” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Cserhalmi Luca esztéta a július 18-ig megtekinthető tárlatról.


A csoportos kiállítás online megnyitójára 2021. június 5-én 15 órakor kerül sor. A tárlatot Cserhalmi Luca esztéta nyitja meg.

 

 

 

Az online megtekinthető megnyitó elérhetőségéről további információ az intézmény weboldalán és Facebook oldalán is elérhető.

 

 

 

Fotók: Simon Ferenc

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, újranyitás
2021-05-26 07:00
állományvédelem, gyűjtemény, képzőművészet, muzeológia, múzeumtörténet, néprajz
2020-12-01 18:00