EN facebook

11 éves a MODEM!

PROGRAMAJÁNLÓ

2017-09-21 19:00

Óriási flashmob a téren, az ország legjobb kortárs táncosai, improvizációk és mozdulatok, ütőskoncert, majd éjszakai tortaszelés - a MODEM 11. születésnapja alkalmából rendkívüli programokkal (és rendkívüli nyitvatartással) várnak minden művészetkedvelőt és szórakozni vágyót szeptember 23-án 16 órakor a Baltazár térre, majd a MODEM tereibe. Az est végén Gergye Krisztián testfestéssel készült képeit is elárverezik.

 

Angelus Iván, Dömötör Péter, Gergye Krisztián, Holb Ibolya, ifj. Kurtág György, Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila, Julija Pečnikar, Szauder Dávid, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila, ifj. Zsuráfszky Zoltán, az UNI táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai érkeznek szeptember 23-án a MODEM-be, a művészeti központ születésnapja alkalmából rendezett különös estre. 

 

Képpé táncolt vásznak vagy tánc festővásznakon, képzőművészeti gesztussorként értelmezett színpadi cselekmény, kortárs néptánc, elektronikus nagybőgő, vonalak a térben, improvizációk és egy „ősbemutató” a fizikai színház, illetve a képzőművészet határmezsgyéjén – a nagyszabású est során minden színre kerül, ami a TÁNC-TÉR-be és az időbe belefér. A MODEM 11. születésnapja alkalmából most először egy rendhagyó, nagyszabású kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalommal készülünk, a programok nemcsak a művészeti központ teljesen elbontott 3. emeleti kiállítóterében kapnak helyet, de a táncosok „belakják” az egész épületet, sőt mozdulataikba bevonják a Baltazár teret is.

Ez utóbbi helyszínen kezdődik 16 órakor a MODEM-születésnap: a Baltazár téren Holb Ibolya, a Modern Tánc-Játék Stúdió vezetője várja a gyerekeket nekik szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap a MODEM-ben. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt.


Olyan izgalmas bemutatókat láthat a közönség ezen a napon, mint például Gergye Krisztián Aukció című előadása, amely 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, vagy a Trojka Színházi Társulás szereplése. A Trojka a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk „előbemutatóját”. A debreceniek által már jól ismert Angelus Iván igazi összművészeti produkcióra készül ifjabb Kurtág Györggyel, aki erre az alkalomra utazik Magyarországra. Lőrinc Katalin Lőrinszky Attila nagybőgő művésszel és tanítványaival, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős modern szakos hallgatóival improvizál zenével és tánccal mindarra, amit a tér, a hangok, a jelen lévő emberek, falak, tárgyak, a levegő, a színek, a hőmérséklet kínál majd akkor és ott. Igazi táncos unikumnak ígérkezik Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán kortárs néptánca, az est végén pedig Gergye Krisztián élőben elkészülő, „képpé táncolt” vásznait el is árverezzük majd.


A jelképes belépő ára: 600 Ft, diák-/nyugdíjasjegy: 300 Ft

 

 

 

A részletes program:

 

TÁNC-TÉR


I. Kortárs Mozdulat- és Táncművészeti Alkalom a MODEM-ben

16.00 Baltazár tér

Mozduljunk együtt! flashmob Holb Ibolya és a Modern Tánc-Játék Stúdió közreműködésével

16.45 MODEM, földszinttől a 2. emeletig

Tánc a térben – Lőrinc Katalin és a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) diákjaival

17.00  2. emelet

köszöntő – Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője üdvözli a vendégeket

17.15  2. emelet

Ez a tér és benne mi. Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila és az MTE hallgatóinak improvizációi

18.00  3. emelet

TestVér – Tókos Attila és ifj. Zsuráfszky Zoltán kortárs néptáncbemutatója

18.45 földszint

Vonal – transzdiszciplináris kreatív élmény Angelus Iván, Dömötör Péter, ifj. Kurtág György, Julija Pecnikar, Szauder Dávid közreműködésében

Hand in Hand – a BKTF/BCDA hallgatóinak performansza a MODEM tereiben

19.15 3. emelet

One more time – a Trojka Színházi Társulás legújabb darabjának előbemutatója

20.15 földszint

Vonal – transzdiszciplináris kreatív élmény Angelus Iván, Dömötör Péter, ifj. Kurtág György, Julija Pecnikar, Szauder Dávid közreműködésében

20.30   3. emelet

UNI – Dömötör Luca, Lévai Viola, Németh Balázs, Hoffmann Tamás Boldi – két táncos és két zenész párbeszéde

21.00  földszint

Vonal – transzdiszciplináris kreatív élmény Angelus Iván, Dömötör Péter, ifj. Kurtág György, Julija Pecnikar, Szauder Dávid közreműködésében

Hand in Hand – a BKTF/BCDA hallgatóinak performansza a MODEM tereiben

 

belső kert

az MTE hallgatóinak improvizációja

22.00   3. emelet

Aukció. Festészet – tánc – képrombolás. Gergye Krisztián performansza, árveréssel zárva

 23.00  3. emelet

11 éves a MODEM – torta

23.30  2. emelet

Talamba Ütőegyüttes – koncert

kiállítás, kortárs
2017-09-21 08:30
kiállítás, látogató, történelem
2017-09-19 18:19
kiállítás, látogató, történelem
2017-09-21 09:30