EN facebook

Youtube videók és online tartalmak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumból

MÚZEUMOK NON-STOP

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Youtube csatornáján új videó-sorozatot indít, amelyben tudósok, feltalálok és közlekedési szakemberek mesélnek életükről, munkájukról és mutatják be alkotásaikat, fejlesztéseiket. A videókat még az új Közlekedési Múzeum projektben készítettük, de úgy döntöttük, az otthoni oktatás segítésére a következő hetekben közzétesszük ezeket.

 

Többek között bemutatjuk Wenczel Klárát, aki kidolgozta a színtévesztők látását korrigáló szemüveglencsék ötletét, Örsi Ferencet, az Ikarus formatervezőjét, Bojár Gábort, az ARCHICAD-ot, a világ egyik legismertebb építészeti szoftverét létrehozó cég alapítóját, vagy Somlóvári Lászlót a MAHART utolsó tengerhajózási igazgatóját is. Így, iskolaszünet, home office, vírusellenes védekezés idején reméljük, az oktatásban és a hasznos időtöltésben is segíthetnek ezek a videók - a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum részéről így tudunk talán a legtöbbet segíteni most.

 

A Közlekedési Múzeum első videójában bemutatjuk professzor Stefan Lengyel ipari formatervezőt, akinek a ma is közlekedő budapesti Ganz csuklós villamosokat köszönhetjük. Mire kaphattok válaszokat? Például ezekre: Hogyan születtek meg nagyvárosaink legendás villamosainak tervei? Hogyan dolgozik egy ipari formatervező és hogyan szólt bele egy formatervező karrierjébe a hidegháború korszakának történelme? Hogyan változott a tömegközlekedés a második világháború után?

 

Íme:

 

 

A Közlekedési Múzeum 25 perces, dinamikus, és számos archív felvétellel kiegészített rövidfilmjei egy történelemórát vagy fizikaórát is kiegészíthetnek, s úgy gondoljuk, értékesek lehetnek mindenki számára, aki most otthonmaradással próbál segíteni a járvány megfékezésében.

 

Valamint a múzeum két jelenleg is elérhető, egy-egy témát körüljáró virtuális kiállítása mellett hamarosan egy újabbat  is közzéteszünk.

 

 

Borítókép: kozlekedesimuzeum.hu

állományvédelem, beruházás, örökségvédelem, tárgy
2020-03-01 12:00