EN facebook

World Press Photo 2017 – rekord látogatószám a Néprajzi Múzeumban

FOTÓ

2017-10-25 09:00

Hatalmas sikerrel zárult a World Press Photo budapesti állomása: közel 34 ezren látogatták meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban. A természetfotókból álló kísérő kiállítás is kiemelkedően népszerű volt.

 

2017-ben több, mint 80,000 képet adtak be a World Press Photo versenyre, a zsűri 45 fotográfust díjazott nyolc kategóriában. A nyertes képekből álló World Press Photo összesen immár 100 városba utazik el – Budapesten hagyományosan, közel három évtizede a Néprajzi Múzeumban látható.

 

A megrázó riportfotókra idén rekordszámú látogató volt kíváncsi: összesen közel 34 ezer fő kereste fel a nyertes fotókból álló kiállítást egy hónap alatt.

 

A World Press Photo-n bemutatott képek mind megjelentek már a világsajtóban, ennek ellenére nagy részük mégis ismeretlen a látogatók számára. Ráadásul a digitális információáradat nem könnyíti meg a szemlélődést és a sajtóképek befogadását, ezért a kinyomtatott képek és történetek évről évre tömegeket vonzanak.

 

A World Press Photo magyar díjazottja Máté Bence természetfotós, akinek kísérő tárlata a látogatói visszajelzések alapján rendkívül népszerű volt. A detektívüveges leseiről ismert fotós meglepő technikai megoldásaival megújította a madárfényképezés gyakorlatát. Neki is köszönhető, hogy a World Press Photo felkavaró és sokszor megosztó volta ellenére idén sokkal több gyerekes család látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban.

 

A rekord látogatószámra a múzeum munkatársai és Révész Tamás szervező-kurátor is nagyon büszkék. A kiállításnak átlagban évente 20-25 ezer látogatója van.

fénykép, művészet, történelem
2017-06-19 00:00
bővítés, látogató, téma, történelem
2017-08-21 18:30