EN facebook

Elindult a Mozaik Múzeumtúra!

MOZAIK MÚZEUMTÚRA

2020-03-04 21:00

A Mozaik Múzeumtúra 2020 tavaszán is folytatódik: a Néprajzi Múzeum szakmai közreműködésével, és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásával megvalósuló programot továbbra is változatos, az érdeklődők lehető legszélesebb körét megcélzó eseményekkel és aktivitásokkal valósítjuk meg.

 

Mozaik Múzeumtúra Roadshow

 

Márciusban útjára indul a Mozaik Múzeumtúra Roadshow, melynek idei helyszínei Kőszeg, Makó, Mátészalka, Mohács, Székesfehérvár és Zalaegerszeg lesznek. A Roadshow rendezvényeken rendhagyó színes programokkal, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, különleges tárlatvezetésekkel és egyéb kulturális foglalkozásokkal várjuk a diákokat és családokat. Folytatódik iskolai edukációs programsorozatunk is, melynek keretében országszerte 7 oktatási intézménybe viszünk el különböző magyarországi múzeumokat és kiállítóhelyeket.A színes programsorozattal a 7-14 év közötti korosztály számára játékos csapatvetélkedőkkel, élmény alapú oktatással mutatjuk be, hogyan lehetnek izgalmasak a múzeumok, ezzel kitermelve a jövő múzeumlátogatóit.

 

Mozaik Múzeumtúra Nap és Múzeumok Majálisa

 

A Mozaik Múzeumtúra idén a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal közösen szervezi a Mozaik Múzeumtúra Napot június 8-án, melynek keretében diákcsoportok ismerkedhetnek meg játékos, interaktív formában az intézmény kiállításaival, gyűjteményeivel, épületével.Programunk emellett idén is csatlakozik a Múzeumok Majálisa kiállítói közé, amelyre szórakoztató feladatokkal, nyereményekkel és sok-sok meglepetéssel készülünk.

 

Matricagyűjtő applikáció

 

2019-ben megújult weboldallal és mobilalkalmazással kedveskedtünk a múzeumbarátok számára: a nyáron már friss, új arculattal rendelkező felületeinken böngészhetnek a több mint 300 magyarországi múzeum és kiállítóhely között. Emellett továbbra is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra online matricagyűjtőjáték: változatlan szabályokkal, időbeli megkötés nélkül lehet teljesíteni a szinteket. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play és az AppleStore áruházakból is.

 

2019- ben Szekszárdon


Ötéves a Mozaik Múzeumtúra

 

A tavalyi év során ünnepeltük meg 5. évi elindulásunkat egy tematikus kiadvánnyal, melyben összefoglaltuk a program fél évtizedes tapasztalatait. A múzeumi szakemberek tanulmányaiban a legújabb trendekről, a megkapó és sikeres kommunikációról, valamint a múzeumpedagógia fortélyairól olvashatnak az érdeklődők.

 

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

 

Borítókép: 2019-ben Tatán A kender útja című tárlat megnyitóján

 

Forrás:

MOZAIK Múzeumtúra

www.mozaikmuzeumtura.hu

www.facebook.com/mozaikmuzeumtura

www.instagram.com/mozaikmuzeumtura

Mozaik Múzeumtúra, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, programajánló
2017-11-04 16:00
kiadvány, könyvbemutató, néprajz, tárgy
2019-10-21 17:00