EN facebook

Ünnepi játékok Esztergomban

ÁRPÁDOK

2017-08-16 08:15

A 2017. augusztus 19-20-i hétvégéjén kerül megrendezésre az Árpádok legendáját bemutató két napos történelmi fesztivál. A rendezvény helyszíne az Esztergomi Várhegy és a Vár egész területe.

 

A rendezvénysorozat – mely ESZTÖR - Esztergomi Történelmi Napok néven már bizonyosan ismeretesen cseng a fülekben – immáron 6. alkalommal és évről évre egyre különlegesebb programokkal várja a látogatókat. Az idei évben, eltérően a korábbi évek puskaporos, várostromaitól ünnepi díszbe öltözik a Várhegy, vásári sokadalom, árusok, solymászok, zenészek, mesélők, kézművesek lepik el. A hagyományőrzők sem a csaták miatt villogtatják majd a fegyvereiket, hanem szépen tisztogatják azokat, virtuspróbákra készülnek, hiszen egy nagy ünnepet ülünk meg ezen az augusztusi hétvégén. Az Árpádok korába kalauzolnak el minden kicsit és nagyot, hogy részesei lehessenek első István Gizellával való házasságkötésének valamint annak, hogyan koronázták meg első királyunkat.  

 

A két napos ünnepen tábori életképekkel, az ifjú pár és az új király tiszteletére tartott virtuspróbákkal, gyermek ügyességi játékokkal, régi zenei koncerttel, solymászbemutatóval, kiállításmegnyitóval várnak mindenkit a szervezők. A látogatók bebarangolhatják a Várat, vasárnap megismerhetik a koronaékszerek titkait. A múltidézésben múzeumi szakemberek és történészek segítenek. A korhű ruhák, táborok, eszközök egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára, akik belemerülhetnek a 10. század életének ünnepi napjaiba. Kipróbálhatják magukat az Íjászok körében, korabeli kézműves mesterségekben. Megízlelhetik a vásári forgatag étkeit, és az esti koncert és táncház után tüzes vízzel, finom italokkal olthatják szomjukat.

A szervező a programváltoztatás jogát fenntartja!

 

Az Árpádok Legendája – Ünnepi Históriás Játékok szombati napján a Vármúzeum kedvezményes programjeggyel látogatható. A kapott belépőjegy (karszalag) kizárólag a pénztárban a rendezvény ideje alatt vásárolható meg.

A jegy a rendezvény teljes ideje alatt többszöri be és kilépésre jogosít a Vármúzeum területén.

 

A fesztivál részletes programja itt érhető el.

látogató, múzeumpedagógia, programajánló, történelem
2017-07-28 16:00
helytörténet, látogató, programajánló, történelem
2017-08-10 18:00
programajánló, téma, történelem
2017-06-29 14:00