EN facebook

Újra Múzeumok Őszi Fesztiválja Tatabányán!

PROGRAMAJÁNLÓ

2017-10-03 14:00

A Tatabányai Múzeum évről évre részt vesz a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvényen. Idén sincs ez másképp: változatos kínálatában szakmai program, kiállítás, kerékpározás és kortárs irodalmi est is megtalálható.

 

Az Utazó múzeum programsorozat célja, hogy a Tatabánya városa által meghirdetett Jó szerencsét! Emlékévhez kapcsolt kiállításokat, foglalkozásokat a múzeum elvigye az iskolákba, így lehetőséget biztosítva a várostörténeti anyagok megtekintésére azoknak a gyerekeknek is, akik nem tehették meg korábban. A négy általános iskolát érintő utazás részét képezi egy kamarakiállítás, valamint múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások.

Időpont: 2017. október 3., 10., 17., 24.

 

 

Krajcsirovits Henrik kiemelkedő szerepet játszott Tatabánya kulturális életében, mint festőművész és egyben kultúraszervező. Az ő hagyatékát, amely több mint 100 alkotásból áll, megvásárolta Tatabánya Megyei Jogú Város. A múzeum művészettörténésze, Tóth Enikő ebből a gazdag anyagból készít egy válogatást, amely - kvázi műtermi látogatás jelleggel - kerül bemutatásra az érdeklődőknek. A részvétel ingyenes, de technikai okok miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2017. október 12., 10, 13 és 16 óra

 

Fontos, hogy a múzeumi élmény már óvodás korban elérhető és megtapasztalható legyen. A Tatabányai Múzeum programjainak és múzeumpedagógiai foglalkozásainak kiemelt célcsoportját alkotják az óvodások. Nekik készült el a múzeum matricás füzete, amelyhez új foglalkozásokat is kidolgozott Kovács Éva Zsuzsanna múzeumpedagógus. A rendezvényen ezekkel az új lehetőségekkel ismerkedhetnek meg az óvodapedagógusok.

Időpont: 2017. október 13., 14 óra

 

Igazi kulturális csemegét kínál fogyasztásra a Tatabányai Múzeum az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljának központi témájához, az irodalomhoz kapcsolódva. Fiatal, tehetséges helyi szépírók, költők, slammerek állnak össze egy kortárs, vizuális-zenés performansz erejéig. Az irodalmi találkozások apropóján a "spoken word" jellegű rendezvényt egy verses kiállítás megnyitása teszi teljessé. A kamarakiállításon az előadott irodalmi műveket helyi, elismert fotóművészek alkotásai emelik vizuális élménnyé. A kiállítás az Őszi Fesztivál végéig, november 12-ig lesz látható.

Időpont: 2017. október 28., 17 óra

Az esemény facebook oldala:https://www.facebook.com/events/1394100667375049/

 

A programok a Tatabányai Múzeumban kerülnek megrendezésre, a részvétel ingyenes!

 

 

kiállítás, Múzeumok Őszi Fesztiválja, programajánló
2017-09-28 10:00
irodalom, kiadvány, kiállítás, Múzeumok Őszi Fesztiválja
2017-09-28 14:00
kiállítás, technika, történelem
2017-09-28 07:30