EN facebook

Továbbképzés indul tanároknak a Holokauszt Emlékközpontban

2019-08-26 10:00

Szeptemberben indul a Füstbe szállt életek nemzetközi távoktató továbbképzés a Holokauszt EmlékközpontbanA program otthon, internetről is teljesíthető, akkreditált továbbképzési lehetőséget nyújt általános és középiskolás tanárok számára.

 

A távoktató tanfolyam 60 órás, amely bemutatja a modernkori üldöztetés, az egyedi népirtás legfontosabb európai szakaszait, külön hangsúlyt helyez a magyarországi események jellegzetességeire.

 

A képzés a lengyel, a német és a magyar zsidóság holokauszt előtti életének feldolgozásával indul, így a résztvevők előtt kirajzolódnak a hasonlóságok és különbségek. A tanfolyam számos témát ölel fel, közöttük a szövetségesek viszonyát az európai zsidóság megsemmisítéséhez és a zsidó ellenállás lehetőségeit. A történelmi folyamatot követve vizsgálja a szereplők: az áldozat, a gyilkos, a passzív szemlélő és az embermentő magatartását, megnyilvánulásait.

 

 Fotó: Továbbképzés a Holokauszt Emlékközpontban

 

A tanagyag elektronikus úton jut el a résztvevőkhöz és a képzés elvégzéséhez szükséges dolgozatokat is elektronikus úton kell elküldeni. A tanfolyam részét képezi a négy személyes konzultációs alkalom, amelyek az Emlékközpontban kerülnek megrendezésre és gyakorlati, módszertani témákkal és ötletekkel kívánják segíteni a tanárok mindennapi munkáját. Ezen alkalmakból a résztvevőknek legalább kettőn jelen kell lenniük.

 

A tanfolyam szeptembertől decemberig tart, jelentkezési határidő: szeptember 15.

 

A továbbképzés részletes leírását és a jelentkezési lapot itt érhetik el az érdeklődők: Holokauszt Emlékközpont

szervezet, téma
2018-01-29 16:00
emlékezet, kiadvány, könyvbemutató, múzeumpedagógia
2019-02-25 18:49