EN facebook

Tovább bővülő online tartalmak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban

MÚZEUMOK NON-STOP

Virtuális kiállítások a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum honlapján

A gépészmérnök Korbuly család nemzedékeinek munkáját bemutató, a fizikus Eötvös Loránd különleges fotóit elsőként feldolgozó kiállítás és az 50-es évek vasúti propagandáját áttekintő gyűjtemény mellett már elérhető az 50 éves metróvonal, a piros metró egy szakasza létrejöttének körülményeit felidéző tárlat.

 

Ötven éves a budapesti metró áprilisban!
 
50 éve, 1970. áprilisában adták át a forgalomnak a kelet-nyugati metróvonal Örs vezér tere és Deák tér közötti szakaszát. Az ünnepélyes megnyitót követően hosszú hetekig lázban és izgalomban tartotta a főváros lakosságát az új metró.
 
Az évfordulóról a Közlekedési Múzeum sem feledkezett meg, a Facebookon és az Instagramon folyamatosan jelennek meg a témához kapcsolódó érdekességeket.
 

Folytatódik A közlekedő ember sorozat az intézmény Youtube csatornáján!

 

A sorozatban már láthattáttuk Stefan Lengyelt, a nemzetközi hírű formatervezőt, vagy Somlóvári Lászlót a MAHART volt igazgatóját. Mesélt életéről Örsi Ferenc, az Ikarus 300-as buszcsalád formatervezője és Márkus Imrével, az Északi Járműjavító utolsó vezetője is.


A múzeum külön gyűjtőoldalon rendszerezi online tartalmait.

Múzeumpedagógia az otthonombangyűjtőoldal online múzeumpedagógiai feladataink számára


Egy példa a Műszaki Tanulmánytárban található néhány tárggyal kapcsolatban

 

Vidéki tagintézményeink is egyre újabb programokkal segítik virtuális látogatóikat

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vidéki tagintézményei, a várpalotai Vegyészeti Múzeum, a miskolci Kohászati Gyűjtemény és a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeum is alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez.

 

A múzeum az otthonokba megy ezekben az időkben - jó példa erre Közép-Európa egyetlen Vegyészeti Múzeuma, Várpalotán, amely oktatási segédanyagokkal segíti az iskolák online kémia óráit - az anyag bárhol, bármikor felhasználható.

 

Ha a fémek és a vegyészet, a kémia vagy a kohók világa érdekel, keresd aktív Facebook csatornáikat: alaposan körbejárnak egy-egy témát, egymásra épülő poszt-sorozataikat végigolvasva, egy történetet több megközelítésből is megismerhetünk.

 

Hogyan kapcsolódik a vegyészet az alumínium és a kohászat például a szikvíz gyártásában? Vajon a divat világa is egyesíti ezeket a területeket?

 

Alumíniumipari Múzeum, Kohászati MúzeumMagyar Vegyészeti Múzeum - ezeken a Facebook oldalakon is folyamatosan frissülő tartalmakkal várják az érdeklődőket!

 

 

Borítókép: MMKM

design, film, gyűjtemény, közlekedés, látogató, #muzeumozzaszobadbol, technika
2020-03-19 18:00
design, felhívás, fénykép, tárgy, technika, természet
2020-04-18 07:00
fénykép, film, gyűjtemény, muzeológia, néprajz, tárgy, virtuális
2020-03-27 07:00