EN facebook

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum felhívása közösségi "karantén-gyűjtésre"

GYŰJTÉS

Az egész világon terjedő koronavírus járvány 2020. március eleje óta igazoltan Magyarországon is jelen van. A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet jelentős hatással van mindennapi életünkre, többek között a közlekedésre is. Ebben a rendkívüli helyzetben olyan arcát mutatja a lakóhelyünk és a társadalom, amely életünkben egyedülálló. Erre az időszakra még sokáig emlékezni fogunk, de szeretnénk a későbbi generációk számára is megörökíteni a most tapasztalható jelenségeket, azt, hogy milyen erőfeszítések születnek a közlekedés fennmaradása érdekében, vagy milyen, amikor „kényszerpihenőn” vagyunk mi is, és a környezetünk is.

 

A jelen történései évekkel később történelmi eseményekké válnak, ezért a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak is célja, hogy dokumentálja a járvány közvetlen és közvetett hatásait.


Múzeumunk a fenti célból felhívást ad ki:

 

Ha úgy adódik, hogy ki kell menned az utcára, vagy akár csak kinézel az ablakodon, és látsz bármilyen érdekes jelenséget, plakátot, hirdetményt, felhívást, amely összefüggésben van a jelenlegi járványügyi helyzettel, küldd el nekünk. Ezek lehetnek például: tájékoztatók a közlekedési eszközökön, vagy pályaudvarokon és megállókban; fotók a forgalmi változásokól; a koronavírus veszélyeire felhívó plakátok és szórólapok; falfirkák; megváltozott menetrendek; az egyéni közlekedési formákat népszerűsítő plakátok; intézkedések eredményei (pl.: kerékpársávok, közösségi közlekedést érintő lépések) stb.

 

A fényképeket info@kozlekedesimuzeum.hu e-mail címre várjuk.

 

E-mailedben jelezd, hogy engedélyezed a Múzeumnak a képed további felhasználását és gyűjteménybe vételét a neved feltüntetésével.


Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a pályázat miatt senki ne induljon el otthonról, csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.

 

Amennyiben tehetitek, maradjatok otthon és vigyázzatok egymásra!

bővítés, felhívás, kortárs, néprajz, tárgy, természet
2020-04-17 07:00
felhívás, látogató, MúzeumTrip, tárgy, természet
2020-04-09 07:00
felhívás, gyűjtemény, pályázat, tárgy
2020-04-08 17:00