EN facebook

Szorosabbra fűzi tudományos együttműködését az ELTE és a Szépművészeti Múzeum

EGYÜTTMŰKÖDÉS

2021-12-18 20:00

Szorosabbra fűzi oktatási és tudományos területen folytatott együttműködését az ELTE és a Szépművészeti Múzeum. Az évtizedek óta fennálló kapcsolat megerősítéséről szóló megállapodást Bartus Dávid, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja és Baán László, a múzeum főigazgatója látta el kézjegyével.


A határozatlan időre szóló megállapodás szerint az együttműködés keretében a felek a jövőben közös interdiszciplináris kutatásokat folytathatnak, közösen szervezhetnek tudományos programokat és konferenciákat, kiadványokat jelentetnek meg, kölcsönösen publikálási lehetőséget biztosítanak az intézményi kiadványokban egymás számára.

 

Az együttműködés magában foglalja az elmúlt években átadott, világszínvonalú Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), valamint az egyetem Régészettudományi Intézete eszközparkjának kölcsönös használatát és kiterjed a kölcsönös könyvtárhasználatra is.


Az együttműködési megállapodás Magyarország legnagyobb és egyben legrégebb óta folyamatosan működő egyetemi karán belül leginkább a művészettörténész, klasszika-filológus, régész, egyiptológus és ókortörténész képzésekhez nyújt segítséget.


A Szépművészeti Múzeum nem csupán az ország legnagyobb közgyűjteménye, de Közép-Eurója egyik legátfogóbb és legnagyobb képzőművészeti, egyiptomi és antik gyűjteményének is otthont ad.

képzőművészet, kiállítás, látogató, múzeum, művészettörténet
2021-10-31 07:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, művészettörténet
2021-11-28 21:00
kiállítás, múzeum, művészettörténet
2021-11-14 18:00