EN facebook

Szívvadászat a kastélyparkban - Valentin-napi program a Gödöllői Királyi Kastély parkjában

PROGRAMAJÁNLÓ

Ha a Gödöllői Királyi Kastély falai mesélni tudnának, mennyi párkapcsolati, szerelmi történetről is beszélnének. A falak helyett a tárlatvezetőink és múzeumpedagógusaink meséltek ezekről a megható, olykor meglepő szerelmi történetekről a kastélyba érkező látogatóknak a Szerelmes sóhajok nevet viselő, kifejezetten a Valentin-nap környékére meghirdetett vezetéseken.

 

2019-ben indult el a kezdeményezés, mellyel olyan látogatóinkat is meg tudtuk szólítani, akik már korábban jártak a kastélyban, de a különleges témájú tárlatvezetés miatt ismét kedvet kaptak, hogy egy új nézőpontból ismerjék meg a kastély egykori lakóit.


A jelenlegi korlátozások miatt el kellett gondolkoznunk, hogy idén milyen formában tudjuk ezt a programunkat megvalósítani. Mi is lehetne a megoldás ebben a helyzetben? Az online felületeinken való megjelenés? Egy blogbejegyezés? Videós tárlatvezetés? Tapasztaljuk, hogy múzeumi dolgozóként is folyamatos kihívást jelent, hogy naprakész, friss online tartalmakat készítsünk, ugyanakkor érzékeljük, hogy rengeteg internetes programlehetőség vesz körbe minket, valahogy egyre jobban tud esni minden olyan program, ami nem a virtuális térben zajlik, kimozdít, természetesen a járványügyi rendelkezéseket betartva.

 

Az épület és a benne található Kastélymúzeum ugyan jelenleg zárva tart, de a kastély parkja továbbra is nyitott kapukkal várja az ideérkezőket. A múzeumpedagógus csapat azzal az ötlettel állt elő, hogy ezt a programunkat ne az online felületeinkre költöztessük, hanem próbáljuk meg kimozdítani az embereket, és egy szabadtéren valósítsuk meg. Lelkes csapatmunka eredményeként, melyben muzeológus kolléga is részt vett, a korábbi tárlatvezetés helyett, idén egy QR-kódos sétaprogramot kínálunk az érdeklődök számára, Szerelmes sóhajok a Gödöllői Királyi Kastély parkjában – Valentin-napi szívvadászat címmel.

 

 

A programon való részvételre 2021. február 13-án és 14-én is van lehetőség, ingyenes, és előzetes regisztráció sem szükséges hozzá, további információkért érdemes a kastély Facebook oldalát figyelni ( ). A részvétel feltétele a mobilnettel ellátott okoseszköz (például mobiltelefon, tablet), valamint javasoljuk az időjárásnak megfelelő öltözet viselését. A kastélypark megközelítéséhez segítséget az alábbi link nyújt.

 

Bízunk benne, hogy ezzel a számunkra is új formában megvalósított programlehetőséggel, a télen is hangulatos, romantikus kastélyparkban tett séta közben, a parkban elhelyezett szívek segítségével elevenednek meg az idelátogatóknak a régmúlt idők szerelmes történetei!


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt egy Valentin-napi sétára a Gödöllői Királyi Kastély parkjába!

felhívás, látogató, múzeumi táborok, programajánló, természet
2020-06-16 20:00
múzeumpedagógia, MúzeumTrip
2020-10-29 20:00