EN facebook

Szerintem… - A zalaegerszegi divatkiállítás szubjektíven

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-06-14 07:00

Május közepén nyílt meg Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban Zoób Kati divattervező Repertoár - Az ellentétek harmóniája című időszaki kiállítása.

 

Az már korábban is tudatosult bennünk, hogy a közönség nagyon kedveli, ha élményprogramokat is társítunk egy-egy kiállítás idejére, erre kitűnő bizonyíték a tavaly nyári borkóstolással egybekötött vagy zenés betétekkel tarkított tárlatvezetések sora a Rippl-Rónai Zalaegerszegen című tárlaton. De a Protokoll és diplomácia című időszaki kiállításhoz is számos kísérőrendezvényt szerveztünk advent idején. Lehetett szó ünnepi öltözékről vagy karácsonyi asztalterítékről, esetleg alkalmi képeslapok készítéséről, a közönség imádta a rendezvényeket, ahol együttesen jelen volt a vizualitás, a közösségi élmény, a humor és persze a bőséges ismeretátadás.

 

A közeljövőben Zoób Kati divattervező kiállításához tízrészes programsorozatot időzítünk. Június végétől tíz héten át szubjektív tárlatvezetéseket tartanak ismert zalaegerszegiek, felkért előadóink. Izgalmas kaland lesz ez a múzeum színpadán, hiszen ugyanarról a gyűjteményről más szempontok szerint mesél majd a költőnő, a dekoratőr, az ékszerész, a ruhaipari mérnök, a színész-rendező, kulturális újságíró, a könyvtárigazgató vagy a pszichológus. Vendégeink lelkesen készülnek a fellépésükre, ki versekkel és novellákkal, ki ismert képzőművészeti alkotások fotóival, ki a színek erejével, más a textilek sokszínűségének a központba állításával.

 

Takács Kata dekoratőr július 20-án várja a közönséget

 

Az időpontokról és a meghívott vendégek névsoráról a Göcseji Múzeum web- és közösségi oldalain olvashatnak az érdeklődők. A tervek szerint Zoób Kati divattervező is visszatér még a nyár folyamán egy-két tárlatvezetésre, ami minden bizonnyal igen népszerű programja lesz a szezonnak, és Verebes István színészt is várjuk a Múzeumok éjszakáján egy szubjektív tárlatvezetésre.

 

Müller Imre ékszerész, festőművész június 28-án várja az érdeklődőket a múzeumban

 

 

Borítóképen:

Pánczél Petra kulturális újságíró július 12-én tartja tárlatvezetését
divat, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2023-05-21 20:00
iparművészet, kiállítás
2019-09-27 19:00