EN facebook

Szeptemberi Borszerdák - Különleges programok a Magyar Nemzeti Galériában

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-09-10 14:00

A Nemzeti Galéria szeptemberben is rendhagyó múzeumi programokkal várja a képzőművészet és a bor rajongóit. Szeptember 13-án és 20-án kiállításokat, izgalmas tárlatvezetéseket és előadásokat, élő zenét és borkóstolót ajánl a művészetkedvelő közönségnek a Budai Várban.

 

Borszerda-estek látogatói a Galéria teraszáról egy-két finom pohár bor társaságában élvezhetik a csodálatos panorámát. Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek: a szeptemberi alkalmak az „álom és valóság”, valamint a „mesterek és tanítványok” témakörét járják körbe.

 

 

Álom és valóság

 

A szeptember 13-ai esten Álom a múltról és a történelem valósága címmel Bellák Gábor művészettörténész a történelmi festészetről tart rendhagyó előadást. Winkler Nóra művészeti szakember, az Artmagazin-alapítója és Topor Tünde művészettörténész, a lap főszerkesztője pedig közös tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket Kortárs művek titkai címmel a nemrég megújult Lépésváltás-frissítve! című tárlatban.

 

Jegyvásárlás

 

 

Mesterek és tanítványok

 

Szeptember 20-án a frissen nyílt Barabás Miklós-kiállításhoz kapcsolódóan Csorba László történész tart előadást és több tárlatvezetés is várja a közönséget a kiállításban. Pablo Picasso halálának ötvenedik évfordulójára emlékezve Picasso, mint Goya tanítvány – két alkotó bikaviadaljai címmel Bodor Kata művészettörténész is előadást tart. A tárlatvezetéseken megismerhetik Munkácsy Mihály és Vaszary János művészetét is.

 

Jegyvásárlás

 

 

A Borszerda programsorozat főtámogatói az MVM és az OTP Bank.

kiállítás, látogató, múzeum, művészet, programajánló
2022-11-16 07:00
gyűjtemény, interjú, kortárs, téma
2023-05-01 19:00
képzőművészet, látogató, múzeumandragógia, programajánló, téma
2022-07-04 19:00