Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben

PROGRAMAJÁNLÓ

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2020-11-04 07:00

Márton-napi népszokások, kézműveskedés, tematikus borkóstoló, őszi csemegék és kézműves termékek vására várja a látogatókat a Skanzenben 2020. november 7-én és 8-án, a Szent Márton Újborfesztivál és Libatoron.

 

Érdekes és kevéssé ismert történeteket tudhatnak meg Szent Márton életével és hazai tiszteletével, a liba-kultusz eredetével és vadhajtásaival kapcsolatban. A mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes Márton-napi népszokásokat és mulatságokat elevenít meg a múzeum Kisalföld tájegységében.

 

 

Kézműves borászatok kínálata mellett az idei szüret újborait is megkóstolhatják a vendégek. Vándormuzsikusok járják a portákat és itt lesznek a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadásukkal. A kézműves foglalkozásokon origami liba, gyapjúállat, boros kupa, gesztenye báb mellett készíthetünk őszi ajtódíszt is. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ludas játékokat hoz a Skanzenbe és bemutatja az év madarát, az erdei fülesbaglyot. A vezetett tárlatvezetés és a bringatúra is Márton nyomába ered.

 

 

MúzeumTrip, múzeumpedagógia, néprajz
2020-04-15 08:51
#muzeumozzaszobadbol, kiállítás, virtuális
2020-07-17 09:00