EN facebook

Stuttgartban látható a Karátson Gábor Faust illusztrációiból készült kiállítás

KIÁLLÍTÁS

2023-01-22 07:00

A Magyar Kultúra napjának alkalmából 2023. január 19-én Karátson Gábor illusztrációiból nyílt kiállítás a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ – Liszt Intézetében. A tárlaton a 2015-ben elhunyt művész Goethe Faust című művéhez készített illusztrációi lesznek láthatók.

 

A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely által létrehozott tárlat az alkotó művészi sokoldalúságát jeleníti meg az irodalmi és képzőművészeti vonatkozások reprezentatív bemutatásával.

 

A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely elsődleges feladata Karátson Gábor tárgyi és szellemi hagyatékának gondozása, feldolgozása és kutathatóvá tétele. Emellett fontos feladata, hogy személyes emlékezetét minél sokrétűbben megőrizze és átadja az utókornak. Fontos Karátson sokirányú munkásságának teljességre törekvő feltérképezése, művészetének és életfilozófiájának megértése.

 


Az archívum létrehozásával Karátson Gábor páratlan életművét nemcsak konzerválhatjuk, de széles körben meg is ismertethetjük a magyar közönséggel. Ezért is kap kiemelt jelentőséget, hogy Magyarország több pontja után, most a stuttgarti közönséghez is eljuthat.


A Karátson Gábor Goethe Faustjához készült illusztrációkat bemutató kiállítás 2023. január 20. és február 24. között látogatható.

kiállítás, konferencia, műhely
2022-11-22 07:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, kortárs, külföld, látogató
2022-11-08 14:00