EN facebook

Pünkösdi programok a Magyar Nemzeti Galériával

PROGRAMAJÁNLÓ

2022-06-03 20:00

Júniusban is tartalmas programokat, tárlatvezetéseket kínál a Nemzeti Galéria, a pünkösdi hosszú hétvége alatt pünkösdhétfőn is. A 26 év alatti látogatóink minden kiállításra féláron válthatnak belépőt.

 

Art deco Budapest | Interjú Katona Anikóval

 

Videónkban Katona Anikót, az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) című kiállítás kurátorát kérdeztük a tárlat előkészítésének körülményeiről, a korabeli plakátok szerepéről és a kiállításban megtekinthető, számára legkiemelkedőbb, legkülönlegesebb műtárgyakról.

 

 


Online tárlatvezetés az Art deco-kiállításban


A két világháború között Budapest igazi nyüzsgő metropolisz volt. Vegyen részt online tárlatvezetésünkön és merüljön el ennek a páratlan korszaknak a hangulatában! A programon a kiállítás virtuális tereiből jelentkezünk be interaktív élő tárlatvezetésünkkel.

 

 

Időpont: 2022. június 14. 19.00–20.00

 

Bővebben

 


Explore the Gallery – From the Crypt to the Dome

 

Let us introduce you to the countless secret wonders of the building of the Hungarian National Gallery, the former Royal Palace of Buda, and its amazing collection. During the tour, you will have the opportunity to see, among other things, the Habsburg Palatine Crypt and the beautiful view from the dome.

 

Date: 5 June 2022. 3 pm - 4 pm

 

DETAILS

 


Előadás | Múlt és jövő között szabadon


Az élet nehéz és drámai. Bizonyos szenvedések elkerülhetetlenek. Mi pedig azt kérdezzük az élettől, hogy miért? Vannak-e válaszaink? Lehetséges-e egyáltalán feleletet adni az élet drámaiságára? Az előadásban Hieronymus Bosch festményeinek segítségével többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Pál Feri atya a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában.

 

Időpont: 2022. június 11. 10.30–11.30

 

RÉSZLETEK

 

Ki a természetbe! | A nagybányai művésztelep

 

Fedezzük fel a modern magyar festészet megszületésének helyét, Nagybánya vidékét! Ismerkedjünk meg Hollósy Simon, Ferenczy Károly, Réti István, Thorma János festményeivel és az első magyar modern művésztelep mindennapjaival. A tárlatvezetést Láng-Kovács Éva, a Festők a szabadban című regény szerzője tartja.

 

Időpont: 2022. június 12. 15.00–16.00

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

RÉSZLETEK

kiállítás, művészet, művészettörténet
2022-04-08 18:00
beruházás, képzőművészet, kiállítás, látogató, műhely, téma
2022-02-04 07:00