EN facebook

Preraffaelita nagykiállítással nyit újra a Nemzeti Galéria

ÚJRANYITÁS

2021-05-08 18:00

Az enyhülő járványügyi korlátozásoknak köszönhetően újra látogathatók a közgyűjtemények, a Szépművészeti Múzeum 2021. május 12-én, a Magyar Nemzeti Galéria pedig május 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A Magyar Nemzeti Galéria egy különleges nemzetközi nagykiállítással, a Vágyott szépség című, a londoni Tate Britain preraffaelita mesterműveiből válogatott tárlattal nyílik meg május 13-án, a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon közel száz lenyűgöző preraffaelita alkotás látható augusztus 22-ig. A londoni Tate anyagával együtt a mozgalom magyarországi hatását bemutató kísérő kiállítás is látható lesz a Galériában, Az utópia szépsége címmel.

 

A Nemzeti Galériában május legvégéig látható Sean Scully Átutazó című retrospektív kiállítása is, amely az elmúlt év októberében nyílt meg, de az intézmény zárása miatt csak rövid ideig láthatta a közönség. Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, a kiállításon 110 művét mutatja be az intézmény. A budavári intézményben még szintén ebben a hónapban, 26-tól látható Gedő Ilka. Félig kép, félig fátyol című tárlata is. A Szépművészeti Múzeum első új időszaki kiállítása június 3-án nyílik Leonardótól Miróig - 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében címmel.

 

A Szépművészeti Múzeum két tagintézménye, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szintén május 13-tól várja a látogatókat.

 

A múzeumokat a vonatkozó kormányrendelet értelmében a 18 éven felüli személyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében válthatnak jegyet a múzeum kiálltásaira. Az intézmények emellett maszkviselésre és az ajánlott másfél méteres távolság betartására is kérik a látogatókat.

állományvédelem, fénykép, gyarapodás, gyűjtemény, kortárs
2020-12-08 16:30
gyarapodás, képzőművészet, kortárs, tárgy
2020-10-20 20:00
Az év múzeuma, díj, gyűjtemény, muzeológia, múzeumpedagógia, műhely, Pulszky Társaság
2020-09-29 20:00