EN facebook

Pedagógus Piknik - Helyi Múzeumpedagógiai Évnyitó Kecskeméten 2024. augusztus 26-án

FELHÍVÁS

A kecskeméti múzeumok minden évben bemutatják a pedagógusok számára a tanévben elérhető programjaikat, időszaki projektjeiket. Az idén különleges módon, egy kötetlen, oldott hangulatú piknik keretében szeretnénk ismertetni a különféle lehetőségeket, melyre minden óvónőt, tanítót és tanárt szeretettel várunk.

 

A Pedagógus Piknik időpontja: 

2024. augusztus 26., hétfő, 14.00-16.00

 

Helyszíne:

Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Kecskemét, Serfőző u. 19.

 

A múzeum árnyas udvarán, a hársfák és diófák alatt kellemes lesz eltölteni közösen egy délutánt. A piknik során jeges teával, pogácsával, ropogós kiflivel, frissen köpült vajjal és házi finomságokkal lepjük meg vendégeinket.

 

 

Köszöntőt mond dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója és Pálfi Tamás Ferenc a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

 

A piknik célja az is, hogy a pedagógusok megtapasztalják a kézműveskedés örömét, most nem kell a gyereket felügyelni vagy segíteni, hanem a foglalkozásokon felszabadultan alkothatnak.

 

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény kínálatában a papírmerítés, a gyertyamártás és a vajköpülés kipróbálására lesz lehetőség. Jelen lesz a Cifrapalota, a Szórakaténusz, a Ráday Múzeum, a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a Természet Háza és a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum is, mind-mind egyéni meglepetésekkel várják a vendégeket. Az asztalokat körbejárva tájékozódhatnak a programokról, és saját élményt szerezhetnek az alkotás vagy a feladatok megoldása során.

 

Feltétlen hívja meg kollégáit, és hozhat egy kísérőt is (barátot vagy családtagot).

 

Bármilyen kérdése vagy kérése lenne, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken: 76/327-203 vagy muzeum.nepiipar@gmail.com

 

A vendéglátás miatt pontos résztvevői számot kell tudnunk, kérjük, mielőbb küldje el jelentkezését az ezen az űrlapon!