EN facebook

Pályázat kerámiaművészek számára a 2021-es pécsi Országos Kerámiaművészeti Biennálén való részvételre

FELHÍVÁS

2021-01-03 07:00

Nyílt pályázat indult kerámiaművészek számára. A jelentkezési határidő 2021. február 28. A győztes munkák bemutatkozási lehetőséget kapnak az Országos Kerámiaművészeti Biennálén, amelyet idén Pécsen rendeznek meg.

 

A Országos Kerámiaművészeti Biennáléra lehetőség van diák kategóriában is pályázni a jelenleg művészeti egyetemi tanulmányokat folytató hallgatók számára.


Egy művész három különféle, 2010 után készített alkotással vagy egy sorozatművel pályázhat. A pályázatra ingyenesen lehet jelentkezni online a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió honlapján. A kiállítás anyagának kiválasztása beküldött fotók alapján történik. A pályázat eredményéről március 19-ig értesítik a jelentkezőket.

 


A pályamunkákat elbíráló, héttagú zsűri tagjai Fusz György DLA keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész, Kemény Péter Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Novák Piroska dizájnteoretikus, Strohner Márton keramikusművész, dizájner, a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője, Tóth Lajos, az Interkerám Kft. ügyvezetője, a Janus Pannonius Múzeum munkatársa.

 

A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány (KKA) és a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Zsolnay Örökségkezelő - Pécsi Galériákkal, a Janus Pannonius Múzeummal, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karral közösen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezi meg 2021. május 22. és július 1. között az átfogó kiállítást, amelyen a magyar kerámiaművészet utóbbi éveinek új értékeit szeretné bemutatni. Ezzel a nagy múltú pécsi kerámia biennálék hagyományát szeretnék folytatni a szervezők.