Online programok az OSZMI-nál az újranyitás alkalmából, már a kutatószolgálat is elérhető

ÚJRANYITÁS

PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
2021-05-05 07:00

2021. május 5-től a szokásos nyitvatartási rend szerint (szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között) várjuk a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumba. A kiállítások holnaptól látogathatóak és új online tartalmak is elérhetőek lesznek közösségi médiafelületeinken. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kutatószolgálata és könyvtára pedig előzetes bejelentkezés alapján szintén május 5-től a megszokott nyitvatartási időben fogadja a védettségi igazolvánnyal rendelkező kutatókat.

 

Az OSZMI kutatószolgálat és könyvtár igénybevételéhez bejelentkezni a kutatoszolgalat@oszmi.hu e-mail címen lehet. Munkatársaink védelmében ajánlott a maszkhasználat és a védőtávolság betartása.

 

További információ: oszmi.hu

 

Ebben a hónapban minden csütörtökön egy-egy újabb kisfilmmel jelentkezünk a Róna Viktor kiállításból.

 

Percről percre Róna Viktorral: A Mozsár utcai lakás rekonstrukciója

Herceg a vasfüggöny mögül címmel Róna Viktor balettművészről nyílt kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A gazdag anyagból, e szerteágazó és izgalmas életútból kapunk ízelítőt fontos találkozások, ritka pillanatok, érdekes történetek felidézésével, melyek kulisszatitkaiba a tárlat kurátora, Halász Tamás avatja be az érdeklődőket.

A kiállítás első termében látható a művész és szülei egykori otthonának részlete, mely az 1945 és 1962 között időkről, a kezdetekről, a családi háttérről mesél.

 

A kisfilm május 6-án 9 órától tekinthető meg az OSZMI youtube-csatornáján az alábbi linkre kattintva: https://youtu.be/dubV5VRBNnU

 

https://www.facebook.com/events/480998896304050/

 

 

Percről percre Róna Viktorral: Az 1959-es távol-keleti turné

A Róna Viktor- kiállítás harmadik termének egyik falán sorakoznak Róna Viktor távol-keleti vendégjátékának fotói. A Magyar Állami Operaház történetében is rendkívüli jelentőséggel bírt ez az út, mint a nagy turnék korszakának nyitánya. Ugyanakkor ez volt Róna Viktor első érdemi külföldi föllépéssorozata is.

 

A kisfilm május 13-án 9 órától tekinthető meg az OSZMI youtube-csatornáján az alábbi linkre kattintva: https://youtu.be/FcKjz_Vi6YA

 

https://www.facebook.com/events/291261219328679

 

 

Az online tartalmak később is megtekinthetőek az OSZMI youtube csatornáján.

#muzeumozzaszobadbol, gyűjtemény, kiállítás, tárgy, virtuális
2020-03-27 11:00
#muzeumozzaszobadbol, emlékezet, programajánló, színház, történelem, virtuális
2020-05-11 15:00