EN facebook

Ingyenes múzeumi szakemberképzéseket indít a MOKK szeptemberben

FELHÍVÁS

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) 15 féle múzeumi képzést, közel 40 tanfolyamot hirdetett meg idén. Ősszel három olyan képzés indul, amelyeken a részvétel ingyenes az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának jóvoltából, ezek a Múzeumi alapok, a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági, valamint a Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment tanfolyamok.

 

A MOKK a hazai múzeumi szakemberképzés egyik legfőbb bázisa. Több mint 3300 múzeumi, illetve kulturális területen dolgozó szakember, valamint pedagógus vett részt eddigi kurzusain. Célja, hogy a legkorszerűbb elméleti ismeretek mellett gyakorlati, a mindennapi munkájuk során is hasznosítható tudást nyújtson a résztvevők számára. Akkreditált képzései felölelik az alapvető múzeumi ismeretektől kezdve, a különböző szakterületeken át egészen a stratégiai vezetésig a múzeumi kompetenciákat.

 

A Múzeumi alapok című 60 órás továbbképzésre elsősorban a hazai vagy a határon túli muzeális intézmények azon munkatársait várjuk, akik pályakezdők, gyakornokok, vagy akik rendelkeznek már több éves, de nem múzeumi területen szerzett munkatapasztalattal. A képzésnek köszönhetően lehetővé válik a pályakezdők és a más típusú munkahelyekről érkezők számára a gyors beilleszkedés és a hatékony munkavégzés. A képzés jelenléti oktatással, Szentendrén indul.

 

Jelentkezési határidő: 2021.08.30.

 

A Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment című 30 órás online formában megvalósuló képzés a projektek előkészítésében és a hazai rendszerben történő pályázatírás elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátításában segíti a muzeális intézményekben dolgozókat. A résztvevők megismerik a pályázati lehetőségeket, valamint az azokhoz kapcsolódó pénzügyi és projektmenedzsmenti tevékenységeket a tervezéstől egészen a megvalósításig.

 

Jelentkezési határidő: 2021.09.06.

 

A Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzésen olyan speciális ismeretek sajátíthatóak el, amelyek segítik az értékközvetítést a mai változó múzeumi világban. A 60 órás kurzus hozzájárul a tájházak és a közösségeik kapcsolatának erősítéséhez, valamint rávilágít arra, hogy a tájház miként tud pozitív hatást gyakorolni a látogatók tanulási szokásaira, illetve milyen lehetőségei vannak a múzeumi élményszerzésre. A tanfolyam helyszíne Szentendre és Szenna, jelenléti oktatással.

 

Jelentkezési határidő: 2021.08.23.

 

További múzeumi képzésekkel kapcsolatos információk a MOKK honlapján!

 

felhívás, képzés, muzeológia, műhely, néprajz
2021-08-04 07:00
díj, felhívás, pályázat
2021-07-20 07:00
felhívás, múzeumpedagógia, műhely, téma
2021-07-15 18:00