EN facebook

Nyári programok az Egri várban

2019-07-18 12:20

Új attrakciókkal és a minden évben megrendezésre kerülő programokkal várják a látogatókat a turisztikai főszezonban is, július elejétől augusztus végéig.

 

Az Egri vár vitézei a napközbeni tárlatvezetések és fegyverbemutatók mellett, a nyári estéket is izgalmas történelmi bemutatókkal fűszerezik.

 

Minden héten csütörtökön, 18:00 órától Hasszán hóhér véres históriáit hallgathatják a Börtönkiállításban, pénteken és szombaton este pedig újra fáklyás vezetéseket tartanak a Kazamata rendszer rejtélyes földalatti folyosóiban 20:00 és 21:00 órától.

 

A programokra előzetes regisztráció szükséges, melyet a +36 36 312-744-es telefonszámon, vagy személyesen az információnál tehetnek meg a látogatók.

 

Augusztus 3-án 16.00 órától születésnapi kerti ünnepséggel köszöntik Gárdonyi Gézát, a Nagy Könyv íróját egri otthonában, a Gárdonyi Géza Emlékházban. Egy kellemes nyári délutáni időtöltésre invitálják azokat, akik olvassák és szeretik írásait, és azokat is, akik mostanáig csak az Egri csillagok című regény írójaként ismerték.

 

Műveinek részleteit Saárossy Kinga és Blaskó Balázs Jászai Mari-díjas színművészek tolmácsolják. A programot születésnapi torta, egy pohár finom bor, és baráti beszélgetés kíséri. A rendezvény ingyenes.

 

Augusztus 9-10-11-én huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Ostrom 1552 - Végvári Vigasságok az Egri várban. Mint minden évben, most is számos színes programmal várják a látogatókat.

 

Rendhagyó tárlatvezetések, történelmi tábori életképek, kézműves bemutatók, fegyver- és viselet bemutatók, seregszemle, bajvívás, tüzérségi bemutató, zászlóforgatók varázsolnak hamisítatlan török kori hangulatot a vár falai közé, miközben középkori zenészek húzzák a talp alá valót.

 

A várudvaron tradicionális mesterségek kézművesei kínálják majd portékáikat és mutatják be a szakma mesterfogásait. A fesztivál csúcspontjaként, ágyúdörgés és puskatűz közepette, közel kétszáz, viseletbe öltözött vitéz játssza el az 1552-es várvédelem történetét, eleveníti fel az Egri csillagok jeleneteit.

 

További információt a www.egrivar.hu oldalon található.

kiállítás, múzeum
2019-07-05 18:00
iparművészet, kiállítás, tárgy, történelem
2017-08-26 08:31