EN facebook

Névötleteket vár a Néprajzi Múzeum

FELHÍVÁS

2021-05-28 16:00

A Néprajzi Múzeum készülő gyermek- és ifjúsági kiállítása nevet keres, amibe a leendő látogatókat is szeretné bevonni. Most mindenki lehetőséget kap, hogy beleüljön a gondolkodószékbe és frappáns, különleges, rövid, könnyen kiejthető és bárki számára érthető nevet találjon a kiállításnak.  

 

A Néprajzi Múzeum 2022-ben új állandó és időszaki kiállításokkal, többek között egy kifejezetten a 0-18 éves korosztálynak szóló, gyermek- és ifjúsági kiállítással várja majd látogatóit városligeti épületében. A kiállítás a különböző kultúrák, korok és világok élőlényeinek, embereinek és tárgyainak mindennapi életéről fog szólni. A Néprajzi Múzeum több mint 150 év alatt gyűjtött műtárgyain, történetein és olyan hétköznapi tapasztalatokon keresztül mutatja be, mint például az evés, az alvás vagy a játék. A kiállításban nem csak a tárgyak történeteit ismerhetik meg a látogatók, hanem játszhatnak, mozoghatnak, kifejezhetik magukat rajzban, szóban, dalban vagy írásban, kérdezhetnek, válaszolhatnak, sőt, beszélgethetnek és vitatkozhatnak is különböző témákkal kapcsolatban.  

 

A kurátorok a tárlat alakításába szorosan bevonják a leendő látogatókat, hogy minél többen a sajátjuknak érezhessék azt. Korábban egy, a kiállításba bekerülő tárgy, Herold a malac történetét keresték a segítségükkel, ezúttal pedig egy ötletelésre invitálják őket, hogy együtt találják meg a kiállítás végleges nevét. A beküldött névötletek rákerülnek a már meglévő listára és a szakmai stáb azokat is figyelembe veszi a végleges döntésnél. Mindenkinek érdemes egy próbát tenni, hátha pont az ő javaslata jár sikerrel és múlja felül a kurátorok ötleteit. 

 

Az ötleteléshez inspirációként a kiállítással kapcsolatos híreket, információkat és érdekességeket az ifiki.neprajz.hu weboldalon, valamint az IFIKI Facebook és Instagram oldalán olvashatnak az érdeklődők. A névötleteket május 30-ig várják privát üzenetben az IFIKI Facebook oldalán, vagy az ifiki@neprajz.hu e-mail címre. Javaslatokat, ötleteket fiataloktól és idősektől, barátoktól és családoktól, osztályoktól vagy óvodás csoportoktól is vár a múzeum! A kiválasztott ötlet beküldőjének a nevét a kiállítás kurátorai mellett feltüntetik a múzeum új épületében.

gyarapodás, gyűjtemény, muzeológia, néprajz, tárgy
2021-05-05 15:00
design, felhívás, kiállítás, látogató, műhely, néprajz, pályázat
2020-12-08 07:00
kiállítás, kortárs, műhely, néprajz, örökségvédelem, téma
2020-12-07 14:00