EN facebook

„NÉPEK TAVASZA”

KONFERENCIA

2018-04-21 15:00

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 2018. április 25–27. között konferenciát rendez az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának emlékére.

 

A konferencia előadói történészek, politológusok, művészettörténészek, restaurátorok és néprajzkutatók, akik a témához kötődő tudományos eredményeiket mutatják be.

A rendezvény témái a forradalmi eseményeket járják körül több nézőpontból. Nagy szerepet kap a politikatörténet, a hadtörténet, a társadalomtörténet, valamint a néprajz és a képzőművészet. Magyarországon és a Habsburg Monarchia területén élő nemzeti kisebbségekkel, autonómia-törekvéseikkel is foglalkoznak előadások, valamint a katolikus egyház helyzetével a forradalom időszakában. A konferenciának a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságának székháza, illetve a Laczkó Dezső Múzeum ad otthont.

A szervezők szeretnék felhívni a pedagógusok, az egyetemi hallgatók, a történelem fakultáción résztvevő középiskolás diákok, valamint az érettségi előtt álló fiatalok figyelmét a konferencia programjára, előadásaira. Továbbá szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a történelem iránt.  

 

Információ:

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztráció az alábbi e-mail címen lehetséges: konferencia2018@ldm.hu

A részvétel díja: 600 Ft/fő/nap, mely az ingyenes büfé fogyasztást magába foglalja.

A regisztrációs díj megfizetésére a konferencia mindhárom napján lesz lehetőség.