EN facebook

Felhívás: konferencia fiatal numizmatikusoknak

ÉREM

2018-04-20 08:00

Az ELTE BTK Történeti Intézet Történelem Segédtudományai Tanszék szervezésében első alkalommal rendezik meg a Fiatal Numizmaták Konferenciáját (FNK).

 

 

A helyszínválasztás azért indokolt és szimbolikus, mert 1777-ben a karon jött létre a honi numizmatika első tudományos műhelye. A konferencia szervezésével hagyományt kívának teremteni, és szeretnék elérni, hogy az elkövetkező években — újabb és újabb helyszíneken megrendezve — a magyar numizmatika kiemelkedő jelentőségű fórumává váljon. A tervek szerint páros években az ELTE, páratlan években egy-egy jelentősebb numizmatikai gyűjteménnyel rendelkező vidéki múzeum lenne a házigazda.

 

 

Az FNK célja egyrészt tematikus megnyilatkozási felületet nyújtani a pályájuk elején járó kutatóknak, másrészt elősegíteni az ígéretes tehetségek szakmai fejlődését. Célja továbbá az is, hogy a legújabb kutatási eredmények minél szélesebb körben váljanak ismertté és alkalmazottá.

 

 

A konferencia időpontja: 2018. október 11. (csütörtök) 9–18 óra

A konferencia helyszíne: ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtár (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8.)

A konferencia szekciói: Ókor (1), Középkor (2), Újkor (3), Bankjegyek és értékpapírok (4)

 

 

A szervezők agyományt kívánnak teremteni azzal is, hogy az FNK előadásainak szerkesztett változatát nyomtatott kötet formájában fogják megjelentetni, előreláthatólag 300–500 példányban.

 

 

Az FNK előadója lehet bármely bölcsész, aki tudományosan megalapozott numizmatikai kutatásokkal foglalkozik, elvégezte legalább az alapképzést (BA) vagy hat félévet sikeresen abszolvált osztatlan és/vagy tanár szakos képzésben, és a konferencia időpontjáig 40. életévét még nem töltötte be. Jelentkezni jelentkezési lap kitöltésével és az előadás absztraktjának megküldésével lehet.

 

A jelentkezési lap a következő linken érhető el!

 

Az absztrakttal kapcsolatos követelmények: a tervezett előadás tartalmának összefoglalása fél A4-es oldalnyi terjedelemben (15–20 sor, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus). Szükség van továbbá maximum 2 db (lehetőleg jó minőségű) ábrára/fotóra, amely szintén az előadás témáját jeleníti meg. A fényképeket/ábrákat kérjik a következő címre megküldeni: fiatalnumizmatikusok@gmail.com

A jelentkezés elfogadásáról a benyújtott absztraktok alapján a szekcióelnökökből álló eseti tudományos bizottság dönt.

A konferenciával kapcsolatos bármilyen kérdést, érdeklődést az alábbi címen várják: fiatalnumizmatikusok@gmail.com

 

Jelentkezési határidő: 2018. július 31.

 

tárgy, téma, történelem
2018-04-11 13:00