EN facebook

Múzeumpedagógus képzés az ELTE PPK-n

FELHÍVÁS

2020-05-28 17:00

2020. június 30-ig lehet jelenkezni az ELTE PPK-n induló múzeumpedagógiai szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre!

 

Célunk olyan múzeumi szakemberek képzése, akik képesek aktívan közreműködni a magyar kulturális örökség közkinccsé tételében, a különböző korosztályú gyermek és felnőtt múzeumlátogatók érdeklődésének felkeltésében, és befogadóvá tenni őket a különböző értékek iránt. A képzés során a hallgatók a szakmai gyakorlatokon eljutnak Budapest leghíresebb múzeumaiba, ahol a legkiválóbb múzeumi szakemberek avatják be őket a gyűjtemények történetébe, a muzeológia aktuális trendjeibe, a múzeumpedagógia jó gyakorlatába. A hallgatók megismerkedhetnek a szentendrei Skanzen, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy éppen a Fővárosi Nagycirkusz pedagógiai munkájával.

 

 

Kiknek ajánljuk:

 

• óvópedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, akik szeretnék ismereteiket múzeumpedagógiával kiegészíteni; • akik bölcsészettudományi vagy természettudományi szakképzettségükkel kedvet éreznek arra, hogy ismereteiket a múzeumok világában hasznosítsák;

 

• akik – akár végzős hallgatóként – kíváncsiak a 21. századi múzeumok megújuló gyakorlatára;

 

• akik iskolájukba szeretnének bevinni jól bevált alternatív pedagógiai gyakorlatokat;

 

• akik szívesen beépítik pedagógiai munkájukba a múzeumi gyűjteményeket mint gazdag ismeretforrásokat;

 

• akik nyitottak az új módszerekre, projektekre, élmény- és drámapedagógiai módszerekre, a művészetpedagógiára és a zoopedagógiára;

 

• akik bátran kilépnek a hagyományos oktatás keretei közül és nyitottak a szabadtéri kiállítóterek kínálta interaktív tevékenységekre.

 

 

Felvételi követelmények: korábbi felsőoktatási rendszerben szerzett pedagógus, bölcsész, természettudományos szakképzettség (főiskolai/BA/BSC vagy egyetemi diploma).

 

A képzés időtartama: négy félév (csütörtökönként), amely magába foglalja a múzeumi szakmai gyakorlatokat, bevezetést kínál a muzeológiába, a múzeumpedagógiába, pedagógia és pszichológiai ismeretekbe. A tantárgy között szerepel médiaismeret, management és marketing, kommunikáció, projektpedagógia, és élményalapú múzeumpedagógiai módszerek. A végzettek elhelyezkedési lehetőségei az eddigi tapasztalatok alapján: a fővárosi és vidéki múzeumok, galériák, szabadtéri kiállítóhelyek, állatkertek. Ez a szakirányú továbbképzés jó lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre és előrelépésre, múzeumpedagógiai kutatásokra, szakmai gyakorlatokra.

 

A képzés ideje alatt az egyetem diákigazolványt biztosít hallgatói számára.

 

A felhívás pdf formátumban.

 

További hírek, információk a képzésben közreműködő oktatókról, gyakorlatvezetőkről, volt és jelenlegi hallgatók tapasztalatairól a Facebookon.

 

Bővebben a jelentkezés módjáról ezen a linken.

helytörténet, látogató, Mozaik Múzeumtúra, múzeumpedagógia, műhely, pedagógus, virtuális
2020-05-22 12:00
konferencia, múzeumpedagógia
2017-10-19 08:00