EN facebook

Múzeumpedagógiai szaktanácsadó továbbképzés az ELTE PPK-n 2022-ben is - JELENTKEZÉS JÚNIUS 20-IG

FELHÍVÁS

2022-06-10 20:00

JÚNIUS 20-IG LEHET JELENTKEZNI A 2022 ŐSZÉN INDULÓ MÚZEUMPEDAGÓGIAI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSRE AZ ELTE PPK-N.

 

A képzés célja olyan múzeumi szakemberek képzése, akik képesek aktívan közreműködni a magyar kulturális örökség közkinccsé tételében, a különböző korosztályú gyermek és felnőtt múzeumlátogatók érdeklődésének felkeltésében, és befogadóvá tenni őket a különböző értékek iránt. A képzés során a hallgatók a szakmai gyakorlatokon eljutnak Budapest leghíresebb múzeumaiba, ahol a legkiválóbb múzeumi szakemberek avatják be őket a gyűjtemények történetébe, a muzeológia aktuális trendjeibe, a múzeumpedagógia jó gyakorlatába. A hallgatók megismerkedhetnek a szentendrei Skanzen, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy éppen a Fővárosi Nagycirkusz pedagógiai munkájával.


Kiknek ajánljuk:

 

óvópedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, akik szeretnék ismereteiket múzeumpedagógiával kiegészíteni;

 

akik bölcsészettudományi vagy természettudományi szakképzettségükkel kedvet éreznek arra, hogy ismereteiket a múzeumok világában hasznosítsák;

 

akik – akár végzős hallgatóként – kíváncsiak a 21. századi múzeumok megújuló gyakorlatára;

 

akik iskolájukba szeretnének bevinni jól bevált alternatív pedagógiai gyakorlatokat;

 

akik szívesen beépítik pedagógiai munkájukba a múzeumi gyűjteményeket mint gazdag ismeretforrásokat;

 

akik nyitottak az új módszerekre, projektekre, élmény- és drámapedagógiai módszerekre, a művészetpedagógiára és a zoopedagógiára;

 

akik bátran kilépnek a hagyományos oktatás keretei közül és nyitottak a szabadtéri kiállítóterek kínálta interaktív tevékenységekre.

 


Felvételi követelmények: korábbi felsőoktatási rendszerben szerzett pedagógus, bölcsész, természettudományos szakképzettség (főiskolai/BA/BSC vagy egyetemi diploma).


A képzés időtartama: négy félév (csütörtökönként), amely magába foglalja a múzeumi szakmai gyakorlatokat, bevezetést kínál a muzeológiába, a múzeumpedagógiába, pedagógia és pszichológiai ismeretekbe. A tantárgy között
szerepel médiaismeret, management és marketing, kommunikáció, projektpedagógia, és élményalapú múzeumpedagógiai módszerek.


A végzettek elhelyezkedési lehetőségei az eddigi tapasztalatok alapján: a fővárosi és vidéki múzeumok, galériák, szabadtéri kiállítóhelyek, állatkertek.


Ez a szakirányú továbbképzés jó lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre és előrelépésre, múzeumpedagógiai kutatásokra, szakmai gyakorlatokra.


A képzés ideje alatt az egyetem diákigazolványt biztosít hallgatói számára.

 


Bővebben a jelentkezés módjáról:


https://ppk.elte.hu/felvetelizoknek/szakiranyu_tovabbkepzesek


https://nevtud.ppk.elte.hu/content/a-kepzes-celja.t.13773?m=4689

gyűjtemény, kiadvány, múzeumpedagógia, műhely
2022-04-25 16:00
konferencia, muzeológia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely
2021-11-09 07:00
emlékezet, film, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, történelem, virtuális
2020-12-03 07:00