EN facebook

Múzeumozz a szobádból! – Országgyűlési Múzeum

2020-05-09 08:00

Az elmúlt hetekben több múzeum virtuális tartalmairól készítettünk rövid összefoglalót. Következő bemutatkozónk a #múzeumozzaszobádból elnevezésű sorozatunkban az Országgyűlési Múzeum, akik új Online Múzeum felületüket ajánlják az érdeklődők számára. 

 

Online oktatási segédanyagok


A honlapon a magyar történelem kulcskérdéseit bemutató rövid videók váltak elérhetővé. Az oktatást segítő audiovizuális anyagokhoz tudásellenőrző kérdések is kapcsolódnak letölthető vagy online megoldható formában. A kisvideók bemutatják a törvényhozás folyamatát, az obstrukció, vagy épp a rendi országgyűlések kialakulásának történetét, de kitérnek az Aranybulla jelentőségére és II. András korára is.  A videók elérhetők az Országház Filmműhely YouTube csatornáján is. 

 

 

 

A kollégák tervezik, hogy elkészül a királyi tanács és tábori országgyűlésekről szóló videó, és többek között sorra fog még kerülni a 1741-es pozsonyi országgyűlés, a népképviselet megteremtése a dualista és a Trianon utáni állam berendezkedés is.

 

 

Virtuális tárlatvezetés


Emellett virtuális tárlatvezetés keretében elérhetővé tették az Országgyűlési Múzeumnak A magyar törvényhozás ezer éve című tárlatát a nagyközönség számára. A következő hetekben a múzeum további kiállítási terei és az Országház nevezetes termei is megtekinthetők lesznek ilyen módon.

 

 

fénykép, gyűjtemény, #muzeumozzaszobadbol, programajánló
2020-05-05 17:00
fénykép, film, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-04-04 18:00
gyűjtemény, helytörténet, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, néprajz, tárgy, virtuális
2020-05-07 07:00