EN facebook

Múzeumozz a szobádból! - Damjanich János Múzeum

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-03-24 07:00

szolnoki Damjanich János Múzeum is csatlakozott a #múzeumozzaszobádból kezdeményezéshez. 2020. március 17-től kezdődően minden hétköznap egy felvételt teszünk közzé a „Kedvenc műtárgyaink" sorozatból, amelyben történészek, régészek, műértők, kutatók és gyűjtők - a Damjanich János Múzeum munkatársai - mesélnek kuriózumnak számító, történelmünket, múltunkat meghatározó emlékekről, tárgyakról, festményekről és eseményekről.

 

 

Az átmeneti zárva tartás ideje alatt a szolnoki Damjanich János Múzeum izgalmas online bepillantást nyújt a rég- és a közelmúlt világába.


Minden hétköznap egy felvételt teszünk közzé a múzeum Facebook közösségi oldalán a Szolnok Televízió „Kedvenc műtárgyaink" sorozatából, amelyben történészek, régészek, műértők, kutatók és gyűjtők - a Damjanich János Múzeum munkatársai - mesélnek kuriózumnak számító, történelmünket, múltunkat meghatározó emlékekről, tárgyakról, festményekről és eseményekről. Festmények, szobrok, műhelymunkák, sírok, több száz, több ezer éves tárgyak, leletek kerülnek a képernyő elé.

 

Néhány videó a sotrozatból:

 

 

 

 

 

A digitális technológiák világába beleszületett Z generáció tagjai egészen közel kerülhetnek ahhoz a láthatatlan világhoz, amelyet az év többi napján zárt háttérmunka övez. Alkalmazkodva a generáció igényeihez, akik hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz és annak befogadásához, a tartalommal most elsődlegesen az oktatásból otthonra kényszerült diákokhoz kívánunk szólni az inspiráló telefonról is nézhető videóknak köszönhetően.

 

Mindemellett természetesen a felnőtt célközönség számtalan érdekes műtárgyat láthat és ásatási terepen készült felvétekből ismerheti meg a régészek izgalmas munkáját.

 

Célunk, hogy az online térnek köszönhetően bárhol elérhető legyen a kedvenc műtárgyak közötti kalandozás. Bízunk benne, hogy így egy egyedülálló világ tárul ki a múzeumokból és még közelebb léphet az érdeklődő a bensőséges, személyesebb kultúraközvetítésnek köszönhetően.


Tartsanak velünk minden hétköznap a múzeum Facebook oldalán!

film, #muzeumozzaszobadbol, néprajz, történelem
2020-03-18 07:00
film, gyűjtemény, látogató, #muzeumozzaszobadbol, restaurátor, történelem
2020-03-19 21:30