EN facebook

Múzeumi Őszi Egyetem? Kár lenne ebből kimaradni!

FELHÍVÁS

2021. augusztus 8-ig továbbra is várja a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) szlovákiai és magyarországi múzeumi szakember jelentkezéseket a Múzeumi Őszi Egyetemre, melyet az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében 2021. szeptember 13. és 17. között szervez Szentendrén.

 

A hazai szakemberektől érkezett eddigi igényekre reagálva változtak a jelentkezési feltételek, és a MOKK elfogadja a magyar és szlovák nyelven készített jelentkezési és beszámoló dokumentumokat. Az aktualizált nyílt felhívás a jelentkezéssel kapcsolatos információk ezen a linken!

 

A résztvevők számára a Múzeumi Őszi Egyetemen való részvétel ingyenes (beleértve a szállást, étkezést, valamint a szakmai programokat).

 

A résztvevők csoportmunka keretében a szlovák-magyar határon átívelő projektek terveit dolgozzák ki kiemelkedő hazai múzeumi szakemberek mentorálásával. A projektek olyan releváns és időszerű “forró témákhoz” kapcsolódnak mint például a múzeumok és a fenntarthatóság kérdése, a múzeumokra a turizmus élénkítésében váró szerep, vagy a hátrányos helyzetű csoportok múzeumi eszközökkel történő bevonása.

 

A Múzeumi Őszi Egyetem öt napjának tervezett programjáról itt érhető el részletesebb információ:

 

A Múzeumi Őszi Egyetem a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért (SKHU/1902/4.1/048 FUMU) elnevezésű projekthez kapcsolódik.
Bővebben a projektről.

képzés, muzeológia, múzeumandragógia, műhely, örökségvédelem
2021-07-13 14:00
díj, felhívás, pályázat
2021-07-20 07:00
felhívás, múzeumpedagógia, műhely, téma
2021-07-15 18:00