EN facebook

Múzeumi online kirakós - a MOKK webinárium-sorozata

FELHÍVÁS

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Múzeumi online kirakós címmel webinárium-sorozatot indít a koronavírus-járvány hazai múzeumokat érintő tanulságainak és az elmúlt egy év szakmai tapasztalatainak megvitatása céljából.

 

A pandémia okozta lezárások nyomán a hazai múzeumok jelentősen növelték online jelenlétüket. A közösségi médiában, de a digitális múzeumi tartalmak és segédanyagok fejlesztésével, valamint online események szervezésével is igyekeztek a múzeumok megtartani, sok esetben pedig sikerrel bővíteni közönségüket.

 

Remélhetőleg hamarosan a járványügyi helyzet végéhez érkezünk, és a múzeumok újra megnyithatják kapuikat a látogatók előtt. Bár a személyes jelenlét tekinthető elsődlegesnek a múzeumok és látogatóik kapcsolatát illetően, azon digitális fejlesztések, amelyeket az utóbbi időben végzett el a múzeumi szakma, hosszútávon is hasznosítható tudást és gyakorlatot adhatnak mindannyiunk számára. A webinárium erre építve kíván útmutatót adni az elkövetkezendő időszakra: mit érdemes folytatni és mit elhagyni az online és digitális múzeumi gyakorlatokból a pandémia elmúltával?

 

Az első alkalommal megszervezett online eseményen a MOKK muzeális intézmények és pedagógusok körében elvégzett kutatásainak eredményeit, valamint az online múzeumi kommunikáció, a virtuális rendezvényszervezés, a digitális múzeumpedagógia és a digitális kiállítások tapasztalatait és a pandémiát követő, nyitás utáni alkalmazhatóságát mutatjuk be. Célunk, hogy mind a múzeumi szakemberek, mind a köznevelésben dolgozók, mind a pedagógusképzésben résztvevők figyelmét felhívjuk a témában rejlő számtalan, gyakran ma még kiaknázatlan lehetőségre.

 

A továbbiakban lehetőséget kívánunk biztosítani legtöbb múzeumi jó gyakorlat bemutatkozásának, beleértve a legjobb hazai és külföldi példákat is.

 

A sorozat nyitóalkalma 2021. április 9-én a múzeumok online jelenlétének fejlesztési lehetőségeit járja körül meghívott előadókkal.

 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A webinárium ZOOM platformon zajlik.

 

További információ, részletes program és regisztráció itt érhető el!!!

gyűjtemény, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, néprajz, tanulás, virtuális
2021-03-24 18:00
állományvédelem, muzeológia, műhely, pedagógus, virtuális
2021-03-07 07:00
emlékezet, film, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, történelem, virtuális
2020-12-03 07:00