EN facebook

MimikArt – kortárs galéria nyílt Zalaegerszegen

KORTÁRS

2020-08-05 14:00

Néhány hete mutatták be a zalai megyeszékhelyen a Képzőművészet Zalaegerszegen című impozáns albumot, amelynek a szerzőpárosa Dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatója és Seres Péter fotóriporter volt, s amely uniós forrásból, a város gondozásában jelent meg.

 

 

 

 

Néhány napja új örömhír érte a művészetek iránt rajongókat, megnyílt a helyi alkotók munkáinak helyet adó kortárs művészeti galéria, a MimikArt. A korábbi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) épületszárnyában kapott helyet a képzőművészeti műhely, amelynek fenntartását szintén a város finanszírozza. A kezdeményezés alulról szerveződött, évek óta a képzőművészek közös igénye volt egy belvárosi galéria létrehozása, ami a tervek szerint több lesz egyszerű kiállítótérnél. A nyitást megelőzően számos megbeszélést tartottak a helyi művészek, ahol rengeteg jó ötlet elhangzott. Az alkotók a várostól teljesen szabad kezet kaptak olyannyira, hogy a működtetésről maguknak kell gondoskodni. Ezért a látogatók minden nap más képzőművésszel találkozhatnak a galériában, ahol nemcsak tárlatvezetést tartanak, hanem munka közben is megleshetik őket az érdeklődők, igazi műhelymunkának is részeseivé válnak. Később olyan sarkot is kialakítanának, ahol igényes és nehezen elérhető képzőművészeti kiadványokat lehet megvásárolni.

 

 

 

Az induló galéria kilenc művészének alkotásai a Göcseji Múzeum képzőművészeti gyűjteményét is gyarapítják. Budaházy Tibor, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Horváth László, Müller Imre, Nagy Kálmán, Pál Katja, Tánczos György és Szényi Zoltán bíznak abban, hogy a kör még bővülni fog, és más művésztársak is kedvet kapnak a csatlakozáshoz.

 

 

A kiállított alkotásokat a tervek szerint havonta cserélik, így hónapról hónapra más kép tárul a közönség elé. A zalaegerszegi Kisfaludy utcában megnyílt MimikArt galéria keddtől péntekig 12-18 között, szombaton 10-13 óra között várja az érdeklődőket.

képzőművészet, kiadvány, könyvbemutató
2020-07-15 18:00
felhívás, kiállítás, örökségvédelem, tárgy
2020-07-16 18:00
képzőművészet, kiállítás, kortárs
2020-07-04 07:00