EN facebook

Meghosszabítva! Újabb kutatásokat indít a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ: pedagógusoknak és múzeumvezetőknek

FELMÉRÉS

SZNM Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ két kutatást is meghirdet. Az egyik az oktatást segítő digitális múzeumi tartalmakat vizsgálja, a másik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet múzeumokra gyakorolt hatásait hivatott felmérni. Az oktatási segédanyagokról szóló kutatásban a kérdőívek kitöltését pedagógusoktól, az utóbbiban pedig múzeumvezetőktől várják 2021. február 8. 12 óráig!

 

Kutatás pedagógusok körében Online múzeumi tartalmak a digitális oktatás támogatására címmel


A kompetenciaalapú oktatás számára rengeteg lehetőség rejlik a múzeumokban, amely hatékonyan támogathatja a pedagógus kollégákat az oktatási folyamatokban. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeum Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) kiemelt feladatának tekinti, hogy a digitális oktatásra történő átállás során a hazai múzeumok digitalizált gyűjteményei és oktatási tartalmai is segítséget nyújtsanak.

 

A pedagógusoknak szóló kérdőív 2021. február 8. hétfő 12 óráig kitölthető ezen a linken!

 

További információ: https://mokk.skanzen.hu/20210120kutatasunk-inditunk-pedagogusok-koreben-online-muzeumi-tartalmak-a-digitalis-oktatas-tamogatasara

 


Kutatás a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről és várható hatásairól a hazai múzeumokban

 

2020 tavaszán már megtettük, de fontosnak tartjuk, hogy 2021-ben ismét megkérdezzük a hazai múzeumi vezetőket az elmúlt időszak tanulságairól, a pandémiás helyzet okozta kihívásokra adott válaszokról. Bízunk benne, hogy a pontos helyzetfelmérés mindannyiunknak segíthet a jelenlegi nehézségek megoldásában, és a pandémiát követő időszakra való felkészülésben.

 

A múzeumvezetőknek szóló kérdőív 2021. február 8. hétfő 12 óráig kitölthető ezen a linken!

 

További információ: https://mokk.skanzen.hu/20210120kutatast-inditunk-a-koronavirus-jarvany-miatt-kialakult-helyzet-es-varhato-hatasai-a-hazai-muzeumokban

emlékezet, film, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, történelem, virtuális
2020-12-03 07:00
konferencia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely, Pulszky Társaság, virtuális
2020-11-09 16:00