EN facebook

Megjelent a MÉMMDK első virtuális kiállítása, melyben a keleti építészeté a főszerep

VIRTUÁLIS

A Gonda Károly emlékév alkalmából megrendezett virtuális kiállítás Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉMMDK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) együttműködésének eredményeként jött létre. A GONDA - Sanghaj ultramodern magyar építésze című tárlatot a múzeum dokumentumai gazdagítják „…a lelkek mélyén a Kelet felé” mottóval.

 

A 2020-ban a Gonda Károly emlékév alkalmából megrendezett nemzetközi konferencia záróakkordjaként a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központban is megtekinthető a kiállítás. Gonda Károly életének és két világháború közötti munkásságának ismertetésén túl a MÉMMDK Magyar Építészeti Múzeum gyűjteményében őrzött tárgyak és dokumentumok segítségével négy olyan építészt mutatunk be, akik a keleti művészet hazánkban történő népszerűsítése miatt érdemelnek figyelmet.

 

A négy alkotó Hudec László, Kertész Károly Róbert, Komor János és Kozma Lajos. A tőlük származó egy-egy gondolat révén a tablók a Kelet iránti személyes csodálatukat is felidézik.

 

A virtuális kiállítás itt érhető el!!!

építészet, kiállítás, kortárs, látogató, örökségvédelem, programajánló
2021-06-12 07:00
építészet, örökségvédelem, tárgy
2020-02-28 16:00
emlékezet, kiállítás, tárgy, történelem
2021-03-02 14:00