EN facebook

Megjelent a European Museum of the Year Award, az Európai Év Múzeuma Díj 2023 felhívása az EMF kiírásában!

FELHÍVÁS

2022-02-12 18:00

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2023 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is. A European Museum Forum/a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2022 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen, és 2023. június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek 2018, 2019, 2020 és 2021 során már nyújtottak be pályázatot. A jelentkezési díj 500 euro.

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. április 1.

 

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lap kitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

 

További információ

felhívás, konferencia, múzeumandragógia, műhely, téma
2017-08-29 11:00