EN facebook

Majális a Skanzenben

PROGRAMAJÁNLÓ

2023. május 1-jén a Skanzen Erdély épületegyüttesében régi majálisok városi és falusi hangulatát idézi meg a múzeum. Vurstli, mutatványosok mellett itt lesz Paprika Jancsi, állítanak májusfát, és különleges könyvbemutatóra is készül a múzeum közönségtalálkozóval és nyomozással.

 

Májust gyakran nevezik „zöld hónapnak”, hisz a természet újjászületésének és a virágok nyílásának ideje, amelyhez szerelmi és párválasztó népi hagyományok is kötődnek. Májusfa-állítással, zenés-táncos mulatságokkal falusi népszokások jelennek meg. A faluban vásári portékák között válogathatnak a látogatók, és Bartha Tóni Bábszínháza elhozza a gyerekeknek Paprika Jancsi alakját is. Hímezhetnek a gyerekek zsebkendőt, készíthetnek zöldágat és papírsárkány mellett szív dekorációt, a családok ügyességi játékok során mérhetik össze tudásukat.

 

Erdély város főterén verkli muzsika és festőiskola várja az alkotni vágyókat. A kávéházban kávéházi zene szól, a járgányparkban a századelő közlekedési eszközeit lehet kipróbálni, a Beöltözőben magukra ölthetik a látogatók a korszak ruháit.

 


A Korzó kávéházban találkozhatnak az érdeklődők az Erdély épületegyüttesben játszódó Hat sértett kísértet című gyerekregény szerzőjével, Kertész Erzsivel és többi alkotójával. A könyv mellett kézműves foglalkozások, játék és nyomozós kaland várja a gyerekeket, amelynek során elkészítve a láthatatlanná tevő szemüveget végigjárhatják a könyv helyszíneit is.

 

 


Részletes program:
https://skanzen.hu/hu/programok/rendezvenyek/m

https://skanzen.hu/hu/programok/rendezvenyek/kisertet-kalandok

 


Könyvajánló - Hat sértett kísértet

képzőművészet, kiállítás, művészet, programajánló
2023-04-22 19:00