EN facebook

Magyar régészet napja - A Nemzeti Múzeum lesz a rendezvény központi helyszíne

programajánló

2023-06-01 19:00

A Magyar Nemzeti Múzeum lesz idén a központi helyszíne a Magyar régészet napja és a Régészet éjszakája ingyenes programjainak pénteken és szombaton.

 

 Az "Istenek, ideák, hősök" tematika mentén meghirdetett rendezvénysorozat résztvevői megtudhatják, kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösség tagjai számára, milyen ideák és eszmék hatották át az egykor élt emberek gondolkodását, milyen volt az istenképük, és mi mindenért fohászkodtak hozzájuk - közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

 

Tájékoztatásuk szerint a Magyar régészet napja kiegészítő rendezvénye lesz a Régészet éjszakája, amelyen hasonló kérdésekre kapnak választ a látogatók, de ez a felnőtt közönségnek szól majd.

 

Péntek délelőttől a szervezők többek között látványfőzéssel, viseletbemutatóval, múzeumi ebédszünettel egybekötött tárlatvezetésekkel, óriástársasjátékkal és kézműves vásárral várják az érdeklődőket.

 

Napközben a Pénzügyőr Zenekar, este pedig Palya Bea, valamint a Juríj zenekar ad koncertet.

 

A gyerekek a Régészhomokozó kincskereső kalandban vagy múzeumpedagógiai foglalkozásokban (alkotóprogramok gyerekeknek, leletsimogató, középkori kalandozások) vehetnek részt.

 

Lesz filmvetítés a díszteremben, a kifejezetten felnőtteknek szóló programok, köztük Lassányi Gábor Szex és Róma, valamint Ligeti Dániel Igaz, hogy lakik benned valaki? - Démonűzés az ókori Mezopotámiában című előadása pedig 18 órakor kezdődik a Lapidáriumban.

 

 A szombati nap hasonló tematikával fog zajlani, a programok 17 óra körül érnek végA programok egy része regisztrációhoz kötött, amely az mnm.hu linken érhető el.

 

látogató, múzeumandragógia, programajánló, régészet, téma
2023-05-16 14:00
emlékezet, konferencia, műhely, régészet, téma, történelem
2023-05-14 07:00
programajánló, régészet, történelem
2017-08-24 12:00