EN facebook

Csontokat vallatnak szombaton a Nemzeti Múzeumban

PROGRAM

2017-08-24 12:00

2009 januárjában egy különleges sírra leltek a sólyi református temploma padlója alatt. A templomhajó északi felében feltárt nagyméretű sírgödör két emberi csontvázat rejtett, amelyek szokatlan testtartásban, egymás mellé fordulva helyezkedtek el. A további régészeti és antropológiai kutatások során számos olyan részletre derült fény, amelyekre csak hosszas vizsgálatok után tudtak magyarázatot adni a kutatók. A sólyi Rómeó és Júlia esete egy igazi krimi, számos titokzatos elemmel megfűszerezve.

 

 

 

 Az MNM kísérleti programjában az ásatást és a kutatásokat végző régészek és antropológusok egy látványos előadás keretében oldják meg a rejtélyt, a nézőket is bevonva. Ahhoz, hogy valóban autentikusan tudják bemutatni, hogyan is zajlik a valóságban egy régészeti ásatás, vagy hogy mit is árulhat el egy-egy lelet antropológiai elemzése, magukat a helyszínen feltárt maradványokat is magukkal hozták.

 

A program nagy sikerrel debütált a Múzeumok Éjszakáján, júliusi ismétlésén szintén teltház volt. Legközelebb augusztus 26-án vallanak a csontok egy elfeledett, szunnyadó gyilkosságról – amely azonban nem maradhat titokban! 

A program része egy tematikus tárlatvezetés is az MNM Ige-Idők: A reformáció 500 éve c. kiállításában.

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni a refo500@hnm.hu email-címen lehet a program címének feltüntetésével.

 

További információ itt!