Magas olasz állami kitüntetést vehetett át Baán László

ELISMERÉS

MTI
2020-10-21 07:00

Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatóját az olasz-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésében végzett különleges érdemeiért az Olasz Köztársaság elnöke Olaszország Csillagrendjének parancsnoki fokozatával tüntette ki.

 

A kitüntetést Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete adta át hétfőn Budapesten, méltatva a főigazgató "távlatos és elkötelezett munkásságát", amely az elmúlt tizenöt évben az itáliai művészet kiemelkedő korszakainak és ezen belül olyan óriásainak bemutatásához járult hozzá a Szépművészeti Múzeum nemzetközi rangú kiállításain, mint Leonardo, Michelangelo, Botticelli, Tiziano, Parmigianino, Caravaggio és Modigliani.


Massimo Rustico külön elismerését fejezte ki a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből a milánói Palazzo Realéban és a római Galleria Nazionale d'Arte Modernában az elmúlt években megvalósult, nagyszabású kiállításokért.


A kitüntetés átadásakor kiemelte a különlegesen gazdag itáliai gyűjteménnyel rendelkező Szépművészeti Múzeum épületének és állandó kiállításainak két évvel ezelőtt befejeződött, példaértékű, Europa Nostra-díjjal elismert megújítását is, valamint "európai kisugárzású, rendkívüli jelentőségű és minőségű kulturális kezdeményezésként" méltatta a Baán László vezetésével megvalósuló Liget Budapest projektet.

 

 

 

Borítókép:

A Szépművészeti Múzeum által közreadott képen Baán László, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója átveszi az olasz-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésében végzett különleges érdemeiért az Olasz Köztársaság elnöke által adományozott Olaszország Csillagrendjének parancsnoki fokozatát Massimo Rusticótól, Olaszország magyarországi nagykövetétől Budapesten 2020. október 19-én.

beruházás, design, látogató, liget
2020-05-31 20:00
film, liget, néprajz
2019-12-31 09:12
konferencia, muzeológia, néprajz, programajánló, virtuális
2020-10-19 17:00