EN facebook

Liget Budapest - Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala

BERUHÁZÁS

2020-05-31 20:00

Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.

 

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója beszédet mond a Magyar Zene Háza építési területének bejárásán tartott sajtótájékoztatón a Városligetben 2020. május 28-án.

 

A világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett, hármas funkciójú épület egyaránt szolgál majd állandó és időszaki kiállítások otthonaként, fogad be zenei eseményeket és működik zenepedagógiai központként, a zenei beavatás színtereként. A Magyar Zene Háza nyitása várhatóan 2021 decemberében lesz.

 

 

Borítókép: Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója és Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője a Magyar Zene Háza építési területének bejárásán tartott sajtótájékoztató után a Városligetben 2020. május 28-án.