EN facebook

Lépcsőszeminárium a Walter Rózsi-villában

2023-11-03 14:00

Az idei hatodik Lépcsőszeminárium során a Walter Rózsi-villa egy különleges tárgyán keresztül gondolkodhatunk közösen a hozzáférhetőség fogalmáról. Családi emlék, hagyaték és egy muzeális intézmény kapcsolódik össze egy érdekes beszélgetésben!

 

A Walter Rózsi-villa a kiválasztott tárgy Radó-Walter Marika fotóalbuma lesz, amelynek érdekessége, hogy kézzelfogható formában nem, csak digitalizálva került a múzeumba. Családi emlékként és kincsként természetes, hogy az album bár fontos forrás a kutatóknak, de tulajdonosánál, Buenos Airesben a helye. A fizikai távolság viszont nem tarthat vissza minket attól, hogy a digitalizált fotók kapcsán a személyes tárgyak hozzáférhetőségéről beszélgessünk.

 

Hogyan válnak hozzáférhetővé személyes történetek?

Mi köze a női sorsnak az építészethez?

Milyen kérdéseket vet fel számunkra a fotó médiuma?

 

 

 

Radó-Walter Marika fotóalbuma

 

 

 

A beszélgetés résztvevői: Magyaróvári Fanni, muzeologus (MÉM MDK), Csatlós Judit muzeológus, Szikra Renáta múzeumi kommunikációs és közönségkapcsolati munkatárs (Kassák Múzeum), Albrecht Zsófia művészettörténész-gyűjteménykezelő (MTA Művészeti Gyűjtemény), valamint Somogyi-Rohonczy Zsófia múzeumpedagógus (Walter Rózsi-villa). A beszélgetést Bán András, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kollégája moderálja. 

 

Helyszín: Walter Rózsi-villa, Budapest, Bajza u. 10, 1071

Időpont: 2023. november 9. 16:00

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztráció

 

 

 

 

 

A 2023. évi Lépcsőszeminárium a részvétel és hozzáférhetőség hívószavain keresztül szólítja meg az egyetemi hallgatókat, pályakezdő fiatalokat, és a múzeumok iránt érdeklődőket. Hét lépcső, hét helyszín és hét muzeális intézmény, ahol inspiráló műalkotások segítségével közösen gondolkodunk a hozzáférhetőség kérdéseiről.  

 

Ajánljuk mindazoknak az egyetemistáknak vagy pályakezdő fiataloknak, akiket érdekel a múzeumok különleges világa, illetve akik szívesen vesznek részt interaktív, kötetlen beszélgetésen. 

képzőművészet, Lépcsőszeminárium, programajánló, tárgy
2023-10-13 17:00
irodalom, kiállítás, Lépcsőszeminárium, múzeumtörténet, művészet, programajánló, tárgy, technika
2023-09-08 18:00
interjú, kortárs, Lépcsőszeminárium, programajánló, tárgy
2023-10-17 09:00