EN facebook

Gondoskodás és hozzáférhetőség: Lépcsőszeminárium a Ludwig Múzeumban

2023-10-13 17:00

Az idei ötödik Lépcsőszeminárium során a Ludwig Múzeum Vigyázat, törékeny. Handle with Care című időszaki kiállítása segítségével csatlakozunk a hozzáférhetőség témájához. A kiállításban megtekinthető Coco Fusco: Szemeid üres szóvá válnak című videó-alkotása által felvetett kérdések kapcsán beszélgetünk gondoskodásról, kegyeletről, emberségről.

 

A kubai-amerikai művész az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tömeges temetkezési helyének otthont adó Hart Island 19. századra visszanyúló történetéből kiinduló műve olyan kérdéseket érint, mint a végtisztességhez való hozzáférés, valamint a méltó megemlékezés. 

 

Részlet Coco Fusco: Szemeid üres szóvá válnak című videó-alkotásából

 

A beszélgetés résztvevői: Gaal Ilona, a Magyar Hospice Alapítvány munkatársa, Dabi-Farkas Rita, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa, a Vigyázat, törékeny. Handle with Care című kiállítás kurátora, valamint a moderátor Demeter-Guba Erzsébet, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum múzeumpedagógusa. 

 

Helyszín: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum 

Időpont: 2023. október 19. 16:00-18:00 óra 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

A 2023. évi Lépcsőszeminárium a részvétel és hozzáférhetőség hívószavain keresztül szólítja meg az egyetemi hallgatókat, pályakezdő fiatalokat, és a múzeumok iránt érdeklődőket. Hét lépcső, hét helyszín és hét muzeális intézmény, ahol inspiráló műalkotások segítségével közösen gondolkodunk a hozzáférhetőség kérdéseiről.  

 

Ajánljuk mindazoknak az egyetemistáknak vagy pályakezdő fiataloknak, akiket érdekel a múzeumok különleges világa, illetve akik szívesen vesznek részt interaktív, kötetlen beszélgetésen. 

 

irodalom, kiállítás, Lépcsőszeminárium, múzeumtörténet, művészet, programajánló, tárgy, technika
2023-09-08 18:00
irodalom, Lépcsőszeminárium, programajánló, tárgy
2023-09-29 18:00