EN facebook

Legendák színháza: A nagy Karinthy-kalandtúra

PROGRAMAJÁNLÓ

2018-06-07 09:00

Fráter Zoltán irodalomtörténészt idézve: „Karinthy népszerűsége arra is példa, hogy az irodalmi érték és szélesebb olvasói érdeklődés megtalálhatja egymást…” Hasonló céllal született, vagy ha úgy tetszik, Karinthy „útmutatása” alapján: a közönségsiker szótól meg nem rémülve, mégis irodalmi igénnyel működik a Talány Akusztik zenekar is.

 

A Madách Színházban Jean Valjeant alakító színész-zeneszerző, Zöld Csaba és a népszerű, elismert költő, Schwalm Zoltán – akinek Gershwin szerelmei / Szép napot! című kötetét nemrég adta ki a Napkút kiadó, amit a 89. Ünnepi Könyvhéten, június 10-én dedikál a szerző – immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze. Az együttes énekesnője: Korponay Zsófi, gitáros-énekese: Blazsovszky Ákos. Az előadás főtámogatója: Budapest Főváros Önkormányzata, támogatója: a Bolyhos Pálinkafőzde.

 

Az Újnyugat Irodalmi Kör és a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum közös előadása (Legendák színháza – A nagy Karinthy-kalandtúra, 2018. június 8, 18 óra) egyszerre felolvasószínház és koncert, amely egyfajta irodalmi tükörben mutatja be Pest-Budát, részben Karinthy szövegei, részben a kortárs alkotók nézőpontjából.

 

Az est különlegessége, hogy meghívott kortárs írók, költők és hazai sakklegendák (Krizsán Edith – női nemzetközi mester, magyar bajnok, és Tompa János – nemzetközi sakkmester, volt szövetségi kapitány) is részesei lesznek a közös színházi játéknak. Mi több, szimultán-játékra készen várják a publikumot! Az előadás után pedig újszilvási pálinkakóstolóra várják a nagyérdeműt.

 

 

Legendák színháza

A nagy Karinthy-kalandtúra

 

Az Újnyugat Irodalmi Kör és a Talány Akusztik előadása 2018. június 8-án pénteken, 18 órakor a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében (1118 Budapest, Ménesi út 65.)

info@mcpmuzeum.hu

 

Művészeti vezető:

Szabó Zoltán Attila

Előadók:

Korponay Zsófi, Blazsovszky Ákos, Schwalm Zoltán, Zöld Csaba

Vendég:

Krizsán Edith, női nemzetközi sakkmester,

Tompa János, nemzetközi sakkmester

Házigazda:

Csillag Péter, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője,

Horváth Gábor Miklós, költő.

 

A részvétel ingyenes!

Múzeumok Éjszakája, programajánló
2018-06-06 09:00
irodalom, kiállítás
2018-06-06 12:00