EN facebook

Kimagasló az érdeklődés a Protokoll és diplomácia kiállítás iránt Szolnokon

KIÁLLÍTÁS

2022-03-11 07:00

A 2022. január 10-én megnyílt protokoll- és diplomáciatörténeti vándorkiállítás eredeti tárgyakat felsorakoztató gyűjteménye iránti érdeklődés kimagasló a szolnoki Damjanich János Múzeumban. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének közös tárlata végig kíséri a látogatókat az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és a Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal-i protokoll zárt világán és közelebb hozza a protokoll hivatás kevésbé ismert területeit.

 

A múzeum Folyosó Galériáján megismerhetik a látogatók Jász-Nagykun-Szolnok megye sokrétű testvérvárosi- és testvérmegyei kapcsolatainak fontosságát, lenyűgöző protokolláris értéktárgyait, valamint a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis jellegzetes tárgyritkaságait.

 

A látogatók nagy érdeklődéssel hallgatták Hossó Nikoletta protokoll- és nemzetközi kapcsolatok elemző és dr. Török Róbert, az MKVM igazgatójának közös tárlatvezetését, majd Hossó Nikoletta Fókuszban a protokollszakember − elvárások és kihívások a színfalak mögött című előadását 2022. február 25-én.

 

 

 

2022. március 4-én Hossó Nikoletta a 2020-ban megjelent Protokolltolmácsolás című könyvének ünnepélyes bemutatóját tartották a múzeumban.

 

 

 

Két új tárgyat is bemutattak a szervezők, amelyeket a tábori lelkész adott aznap a kiállításba, köztük annak a helikopternek egy bekeretezett apró küszöbdarabját, amelyre II. János Pál pápa rálépett a magyarországi látogatásai alkalmával.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2022. március 18-án 9:15-től a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis tárgyritkaságait bemutató szekciót ismerhetik meg részletesebben az érdeklődők Magó Károly által, 10 órától pedig ismét Dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója tart tárlatvezetést a kiállításban.

 

A Protokoll és diplomácia című kiállítás 2022. március 20-ig tekinthető meg a Damjanich János Múzeumban Szolnokon.

 

kiállítás, látogató, programajánló, téma
2021-12-22 07:00
kiállítás, látogató, programajánló
2020-08-08 16:30
képzőművészet, kiállítás, látogató, múzeumpedagógia
2022-01-12 07:00