EN facebook

Kiírták az igazgatói pályázatot

LUDWIG MÚZEUM

2018-02-26 13:00

  A www.kormany.hu oldalon elérhető felhívás szerint a pályázatokat 30 napon belül lehet benyújtani. A pályázókat a pályázati határidő lejárta után 21 napon belül egy legalább öttagú szakmai bizottság hallgatja meg. Az igazgatói megbízásról a határidő lejárta után 60 napon belül a miniszter dönt, a pozíciót pedig ez év június elsejétől lehet majd betölteni.


    A pályázati feltételek között olvasható, hogy a jelentkezőktől a felsőfokú szakirányú végzettség mellett az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban szerezett legalább 5 éves szakmai gyakorlatot és vezetői tapasztalatot várnak el, kiemelkedő szakirányú tudományos vagy szakmai tevékenység mellett.


    Az igazgató kiemelt szakmai feladatai között említi a kiírás az intézmény pozíciójának erősítését a nemzetközi kortárs muzeális intézmények rendszerében, a szolgáltató múzeumi feladatellátás erősítését, a múzeumnak a kurátorképzésben és továbbképzésben való részvételét és a kortárs művészeti múzeumpedagógiai fejlesztések koordinációját, valamint az együttműködést a Müpa más intézményeivel.


    Fabényi Julia, a múzeum jelenlegi igazgatója A  kultúra gyarapít! címmel az Országházban csütörtökön megrendezett szakmai konferencián felidézte, hogy az általa vezetett intézmény egy 17 tagú nemzetközi hálózat részeként jött létre Budapesten, és ma is szoros kapcsolatokat ápol a bécsi, kölni, koblenzi és oberhauseni Ludwig filiálékkal.


    A budapesti Ludwig Múzeum kigondolt, konzekvensen épített kollekcióval indult, így erre tudja alapítani saját gyűjteményezését is, közép-európai fókusszal. A régió kortárs művészete a kiállítási programban is kiemelt figyelmet élvez, így az elmúlt években a múzeumban tárlata volt többek között Ciprian Muresannak, a szentpétervári újakademizmusnak, Albánia és Koszovó kortárs szcénájának, a wroclawi avantgárdnak, és rövidesen a kortárs ukrán képzőművészet is bemutatkozik a budapesti intézményben.


    A Ludwig Múzeum szervezi a Velencei Biennálé magyar pavilonjának kiállítását is, amely idén a Szabadság híd - Új horizontok a városban című projektet mutatja be az olaszországi mustrán.

 

 

kép forrása: wikipédia