EN facebook

Továbbra is Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum főigazgatója

KINEVEZÉS

2018-02-05 08:08

A múzeum főigazgatói álláshelyének betöltésére 2017. december 1-jén írt ki pályázatot a minisztérium, amelynek elbírálását követően az eddigi főigazgató nyerte el az intézmény vezetését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-vel pénteken.

 

A Néprajzi Múzeum a múltbeli és a jelenkori tárgykultúra, valamint a társadalmi jelenségek kutatásának és bemutatásának helyszíne, a néprajztudomány, az európai etnológia, a kulturális antropológia meghatározó hazai intézménye. Csaknem 150 éves története során soha nem működött olyan épületben, amelyet számára építettek volna: évtizedeket töltött bérházban, iparcsarnokban, gimnáziumban, végül a Parlamenttel szemben, a Kúria palotájában. A múzeum új épületeinek tervezése és megépítése, a gyűjtemények átköltöztetése, illetve az új épületben az állandó kiállítások megvalósítása nagy jelentőségű, felelősségteljes feladat - hangsúlyozzák a közleményben.

 

Mint írják, Kemecsi Lajos elmúlt öt évben elvégzett munkája, a költözés előkészítésének komplex feladatrendje szervesen kapcsolódik a következő időszak kihívásaihoz. Az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan a teljes szakmai megújulás kidolgozása és megvalósítása is a főigazgatói program része. Cél, hogy az új épületben a dinamikusan fejlődő Néprajzi Múzeum a hazai és nemzetközi múzeumi világ jelentős tényezőjévé váljon.

néprajz, pályázat, téma
2017-12-06 09:00
beruházás, liget, néprajz, téma
2017-12-11 09:00
bezárás, Mozaik Múzeumtúra, múzeum, néprajz, programajánló
2017-11-30 11:00